16 februari 200400:00

Dubbelslag voor Trappers

Tilburg Trappers beleefde een meer dan florissant openingsweekeinde van de Nederlandse competitie. De Brabanders wonnen zaterdagavond al in Heerenveen en waren gisteren in eigen huis Amsterdam de baas. Heerenveen volgde een omgekeerde route. De vreugde over de winst in de Coupe der Lage Landen is al verdwenen. De nederlaag zaterdag werd gevolgd door een verliespartij tegen Geleen op zondag.

Glanerbrook blijft een moeilijk te nemen vesting voor Heerenveen. Ryan van Diemen was met drie treffers de grote man aan de kant van Geleen, maar de winnende treffer kwam op naam van Josh Verbruggen, die vier minuten voor tijd een 4-4 gelijkspel doorbrak. Chad Euverman maakte het karwei anderhalve minuut voor tijd af met zijn tweede treffer van de avond. De Friese treffers kwamen op naam van Jacco Landman, Lamonte Polet, Harry Verdonschot en Lester Arts.Tilburg Trappers maakte in de tweede periode het verschil in de wedstrijd tegen Amsterdam. Via Josh Oort en Peter van Biezen was de wedstrijd in evenwicht tot Jeff Trembecky Tilburg dertig seconden na het begin van de tweede doorgang op voorsprong zette. Trappers profiteerde daarna optimaal van een reeks straffen in de wedstrijd door drie keer toe te slaan op de powerplay. Een opstootje tussen Kevin Hoogsteen en Bjorn Willemse zorgde voor treffers van Stanislav Nazarov en Rody Jacobs. Laatstgenoemde sloeg vijftien seconden voor het einde van de periode weer toe toen Andrew Williamson op de strafbank zat.Via Willamson en Oort kwam Amsterdam in de derde periode nog wel terug tot 5-3, maar de Tilburgse defensie onder leiding van Martin Trommelen hield de gelederen in de laatste twaalf minuten gesloten, zodat Trappers het eerste weekeinde kon afsluiten met de volle mep aan punten.