Tilburg Trappers in actie tegen Leipzig
Tilburg Trappers in actie tegen Leipzig — © Arie Leeuwesteijn

14 oktober 202017:24

Door Joep Meijsen

Duitse bond publiceert speelschema Oberliga

De Duitse ijshockeybond heeft het speelschema voor het komende Oberliga-seizoen gepubliceerd. Trappers begint volgens dit schema met een uitwedstrijd in Hannover, gevolgd door een thuisduel tegen nieuwkomer Hamm.

De start van het seizoen staat op het programma voor 6 november 2020. Tot 5 april 2021 volgen 52 speelronden, waarna de play-offs beginnen die uiterlijk op 9 mei 2021 wordt afgesloten. De finaleserie, die begint op 30 april, wordt afhankelijk van beschikbare ijstijd in best-of-three of best-of-five afgewerkt.

De Duitse bond houdt er rekening mee dat de competitie onder invloed van corona gewijzigd moet worden, waarbij eventuele afgelaste wedstrijden zo snel mogelijk worden ingehaald. Het voornemen is echter om de competitie in zijn geheel af te werken.

Een mogelijke complicatie kan de ontstane situatie in Nederland zijn, waardoor Tilburg Trappers voorlopig niet zou kunnen trainen of spelen. De club zelf hoopt op een uitzonderingspositie vanuit het ministerie omdat het kroonteam in een buitenlandse competitie speelt.

'Hiermee wordt het nieuwe seizoen weer een stuk concreter en zal de voorpret bij de fans groeien', zegt DEB-bestuurder Marc Hindelang. 'Maar al bij het bouwen van het speelschema werd duidelijk dat we een bijzonder ingewikkeld seizoen tegemoet gaan. Op grond van externe factoren rondom startdatum, beschikbaarheid van ijshallen en onzekerheid over het aantal deelnemers was het moeilijker dan ooit om tot een afgewogen speelschema te komen. Uitgangspunt was om de aantrekkelijkste wedstrijden achteraan in het schema te plaatsen omdat dan hopelijk weer meer publiek kan worden toegelaten en om verre uitwedstrijden op weekdagen te voorkomen.'

Klik hier voor het complete speelschema >>>