Kemphanen ijsbaan fisheye 1112

1 oktober 201411:41

Door Joep Meijsen

Duitse cup zonder Kemphanen

De teams uit de Eredivisie gaan definitief spelen om een cup met de Duitse teams Duisburg, Essen en Herne. Kemphanen laat deze midweekse cup echter aan zich voorbij gaan.

Voorzitter Jan Willem van Stuijvenberg van de Eindhovense club wilde best meespelen, maar noemt het voor zijn club financieel niet verantwoord. ‚ÄėWij zaten in een poule met twee clubs waar we normaal al tegen spelen en √©√©n Duitse club. Ik kan me niet voorstellen dat de inkomsten daarvan hoog genoeg zouden zijn om de kosten te dekken. Als ik geld genoeg had, deed ik graag mee. Maar in de huidige situatie is dat niet zo en is deelname niet verantwoord‚Äô, zegt hij tegen IJshockey.com

Volgens Van Stuijvenberg wil hij eventueel wel een vriendschappelijke wedstrijd tegen een Duitse tegenstander spelen. ‚ÄėVan de Duitse en de Nederlandse bond mag het geen competitie heten. Het zijn dus feitelijk toch maar vriendschappelijke wedstrijden. Dus dat kunnen we dan net zo goed zelf organiseren.‚Äô In Leeuwarder Courant wordt gemeld dat de opzet van de cup is aangepast. Het wordt nu een dubbele ontmoeting met de drie Duitse ploegen, zonder indeling in poules.

Oorspronkelijk zouden Heerenveen, Tilburg, Essen en Duisburg een poule gaan vormen en de overige clubs, inclusief Eindhoven, de andere poule. De twee winnaars zouden vervolgens in een finale tegen elkaar spelen. Voor Heerenveen en Tilburg geldt de cup als een voorbereiding op de overstap naar de Oberliga volgend jaar. Ook brengt het wat variatie in het ijshockeyseizoen. De wedstrijden worden midweeks gespeeld.