Eaters ramoul stare 1112

1 maart 201400:58

Eaters begint met ruime zege

De Larry van Wierencup is begonnen met een ruime 3-10 overwinning voor Waereldsjtad tegen Knotsenburg. Akim Ramoul en Mikko Palotie hadden drie goals voor de Limburgse eredivisionist.

Eaters gaf Nijmegen, de nummer twee uit de Eerste Divisie, in het Triavium in de openingsperiode al het nakijken. Na iets meer dan vijf minuten spelen was het al 0-4 voor Geleen via goals van Akim Ramoul, Bryan Kolodziejczyk, Mikko Palotie en Dave van Mol. Twee van de doelpuntenmakers daarbij hebben een verleden uit de tijd dat Nijmegen nog op het hoogste niveau speelde.

Jeffrey Mens maakte er na ruim dertien minuten zelfs 0-5 van, waardoor de vrees voor een afstraffing ontstond. Nijmegen begon echter daarna wat beter in de wedstrijd te komen en scoorde zowaar drie keer op rij, zodat de score een aanzienlijk beter aanzien kreeg. Peter Vissers scoorde op de powerplay de eerste Nijmeegse treffer, Wesley Hendriks bracht op slag van de eerste pauze Devils tot op 2-3, waarna Tom Kokke laat in de tweede periode Nijmegen tot op twee goals bracht.

Nog voor het einde van de periode maakte Akim Ramoul, op assist van de ook al in het verleden in Nijmegen spelende Erik Tummers, er echter alweer 3-6 van en Eaters maakte de wedstrijd af van vier onbeantwoorde treffers in de slotperiode. Mikko Palotie (2), Kay Gielen en nomaals Ramoul zorgden voor de goals. Nijmegen brengt zaterdagavond alweer een