Eaters glanerbrook inside warmingup 1112

19 augustus 201418:38

Door Joep Meijsen

Eaters haalt Canadese verdediger

De 25-jarige Ilan Cumberbirch uit Vancouver is de volgende buitenlandse aanwinst voor Limburg Eaters. De nieuwkomer speelde de afgelopen vijf jaar voor twee universiteiten in Canada.

Dat heeft Eaters bekendgemaakt. Afgelopen seizoen speelde de 1,88 meter grote en 104 kilo zware verdediger voor de University of British Columbia, waar hij vorig jaar in vijftien wedstrijden een assist en tien strafminuten op zijn naam brach. Eerder was hij actief voor de University of Saskatchewan en voor verschillende teams in de jeugdliga BCHL.

Cumberbirch is volgens Eaters niet alleen zelf een ijshockeyer, maar ook als instructor op het gebied van fitness actief, waarbij hij onder meer werkt met NHL-spelers en andere topsporters. Het spelen in Europa is voor de Geleense nieuwkomer een droom die hij al lang koestert. ' Na inlichtingen ingewonnen te hebben via Steve Kazakiz (Scout Toronto University) werd ons duidelijk dat Ilan voldoet aan het profiel waar wij naar op zoek waren', verklaart Eaters de nieuwkomer.

'IIan is een fysiek sterke, een intelligente en technisch zeer sterke schaatser met veel overzicht en inzicht en in bezit van een sterke pass van achteruit', zo worden zijn kwaliteiten omschreven. Na Pippo Limnell Finocchiaro en Mario Mjelleli is hij de derde buitenlander voor Geleen. De club heeft nog ruimte voor twee imports, waarvan er vermoedelijk een het doel gaat verdedigen.