Eaters heinonen helmet up 0910

28 augustus 201412:26

Door Joep Meijsen

Eaters haalt Heinonen terug

Geleen Eaters competeert zijn quintet buitenlanders met een oude bekende. De in financieel zwaar weer verkerende eredivisionist haalt doelman Sami Heinonen terug naar Glanerbrook.

Heinonen geldt in Geleen als een échte publiekstrekker en de club hoopt dat de bekendmaking van de naam ook sponsoren over de streep zal trekken. Eaters heeft nog maar enkele dagen de tijd om een bedrag van zestigduizend euro bijelkaar te krijgen om zo aan het seizoen te kunnen beginnen. Als dit bedrag eind deze maand niet binnen is, worden alle bestaande contracten ontbonden.

Heinonen was vorig jaar niet actief als speler, maar was de doelman van de club toen Eaters de eerste landstitel in de clubgeschiedenis wist binnen te slepen. Voor de inmiddels 38-jarige doelman wordt het zijn vijfde seizoen in het shirt van Geleen. Eerder speelde hij in Nederland voor Den Haag, terwijl hij ook in Frankrijk en in eigen land actief was.

Met het vastleggen van Heinonen heeft Eaters zijn quintet buitenlanders gevuld. De club trok eerder aanvallers Mario Mjelleli en Nick VanGog aan, evenals verdediger Ilan Cumberbirch. Daarnaast werd het contract van Pippo Limnell Finochiaro verlengd. VanGog is een proefspeler.