Geleen Luik 6 11 JAN 0276001

6 november 201623:12

Door Joep Meijsen

Eaters halen geld en punten op - Antwerpen klopt Tijgers

Geleen haalt 3769 euro op voor oorlogsveteranen

Geleen speelde zondagavond de wedstrijd die volledig in het teken stond van oorlogsveteranen. De club haalde niet alleen 3765 euro op voor het goede doel, maar ook de punten dankzij een 10-5 overwinning op Luik. Antwerpen was met 8-3 te sterk voor Amsterdam.

Geleen Luik 6 11 JAN 0188001

Laco Eaters Limburg - Bulldogs Liège

Het was een bijzondere avond in Geleen. Meer dan duizend toeschouwers kwamen af op het duel waar geld werd ingezameld voor drie organisaties van oorlogsveteranen in Nederland en Noord-Amerika. De opbrengst van de acties en de veiling van de speciale shirts was 3765 euro. De wedstrijd was het idee van Eaters-speler Brad Westerman, die zelf in Afghanistan diende en daar kameraden verloor toen zijn truck op een bermbom stuitte. Hij vertelde zijn verhaal afgelopen weekeinde in dagblad De Limburger.

Eaters deed niet alleen goed werk voor het goede doel, maar ook voor de Beneliga-campagne. De Limburgers waren de competitie met drie nederlagen begonnen, maar haalde in de bijzondere wedstrijd de eerste punten op. Na twee periodes was de ontmoeting bij een score van 4-4 nog in evenwicht, maar in de slotperiode liep Eaters uit naar een 10-5 overwinning. Bij Eaters keerde Lambert Keulen terug in de opstelling, zijn eerste wedstrijd in het shirt van Geleen sinds het seizoen 2012-13. Keulen speelde als verdediger.

Voor Eaters kwamen Slawomir Krzak, Luca Heutmekers, Jonas Huovinen, Kai Willems, Justin Evers, Tom Marx, Lars Engwegen, Jeffrey Mens en Lars van Sloun (2) tot scoren. De Luikse goals kwamen van de sticks van Cheyne Matheson (2), Garrett Brazzier (2) en ex-Eater Akim Ramoul.

Geleen Luik 6 11 JAN 0276001

Antwerp Phantoms - Amstel Tijgers

Antwerpen won zondagavond zijn eerste wedstrijd van de Beneliga-campagne door in eigen huis met 8-3 te winnen van Amsterdam. De ploeg uit de Nederlandse hoofdstad miste de nodige bekende namen door onder meer blessures en werkverplichtingen en moest na een doelpuntloze eerste periode vijf tegengoals toestaan in de tweede periode, waar het team zelf maar één goal tegenover kon stellen. Vroeg in de tweede periode bracht Lukasz Bartek zijn ploeg op de powerplay op voorsprong, Dit werd snel gevolgd door treffers van Jens Theunis, Niels Oerlemans en Marek Ziarny, voordat Stef Overweg wat terugdeed namens Amsterdam. Jordy van de Locht zorgde ervoor dat Antwerpen met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in kon.

In het restant van de ontmoeting waren Kevin de Winter, nogmaals Marek Ziarny en Kenneth Pittoors nog voor goals. Voor Amsterdam waren Connor Barette en Julian Berteling nog succesvol.