Nijb logo

16 maart 201421:11

Door Joep Meijsen

Eaters - Hanen gestaakt na vechtpartij

De wedstrijd in de Larry van Wierencup tussen Geleen en Eindhoven is na zeven minuten spelen in de derde periode gestaakt na een vechtpartij op de tribune.

De stand was op het moment van staken 1-5 in het voordeel van Eindhoven. Aanleiding zou een massale vechtpartij zijn geweest op de tribune, waarbij verschillende mensen betrokken waren. Ook de op de tribune aanwezige vader van scheidsrechter Ramon Sterkens en Eindhoven-backup Michael Sterkens zou daarbij klappen hebben gehad nadat hij probeerde een conflict te sussen. Dit leidde uiteindelijk tot het staken van de wedstrijd.

De sfeer in de wedstrijd was al enige tijd onaangenaam en dit sloeg in de loop van de derde periode over naar de tribune. De wedstrijd is de laatste in de reguliere competitie van de Larry van Wierencup. Eindhoven en Geleen hebben zich al geplaatst voor de finaleserie.

Het incident is vastgelegd door de regionale omroep L1, die de beelden inmiddels online heeft staan. Op de beelden is te zien hoe er gevochten wordt en hoe scheidsrechter en reserve-doelman proberen hun vader te hulp te schieten.

http://www.l1.nl/video/beelden-van-vechtpartij-bij-eaters-16-mrt-2014