Eaters vs Herentals 080113

5 september 201412:11

Door Joep Meijsen

Eaters legt nieuwe bom onder Eredivisie

De deelname van Geleen aan de rompcompetitie staat op het spel. De club dreigt zich terug te trekken als de ijshockeybond niet meebetaalt om Eindhoven te behouden voor de Eredivisie.

Dat meldt de regionale omroep L1. 'Wij betalen jaarlijks 30.000 tot 40.000 euro aan de bond. Daarvoor krijgen wij alleen een competitie met scheidsrechters terug. De rest gaat naar de jeugdopleiding en de nationale teams', zegt interim-voorzitter Emile Frieser van Eaters tegen de regionale omroep. 'Een deel van dat geld kunnen wij beter gebruiken om Eindhoven te redden en daarmee ook de eredivisie.'

Eaters gaat in ieder geval niet akkoord met een opzet met vier teams, zoals die vanmorgen door de Nederlandse IJshockeybond is gecommuniceerd. Eaters hoopt dat de ijshockeybond dit seizoen afziet van de bondsbijdrages van de deelnemende ijshockeyclubs om Eindhoven te redden. 'Of wij trekken ons terug, dan heeft de bond ook geen geld. En geen competitie dit jaar', aldus Frieser.

Geleen droeg de afgelopen twee weken zelf bij aan de crisis in de Eredivisie. De club bleek over onvoldoende financi√ęle middelen te beschikken om aan het seizoen te beginnen. Pas woensdagavond laat gaf Eaters aan toch mee te gaan doen. Op dat moment had Dordrecht zich echter al net teruggetrokken.

Eerder op IJshockey.com: