Eaters vansloun skate 1112

29 januari 201201:22

Door Joep Meijsen

Eaters nadert NSC-finale

Geleen Eaters heeft zondag thuis tegen Amsterdam nog een puntje nodig om zich te plaatsen voor de finale van de North Sea Cup. Zaterdagavond werd de uitwedstrijd in Leuven met 9-3 gewonnen.

Dat betekent ook dat de tweede plaats op de ranglijst in zicht komt voor de formatie van Chris Eimers. Als Eaters zondag in eigen huis verliest van Amsterdam, wordt Tilburg op onderling resultaat tweede. Eaters won weliswaar in eigen huis met 5-1 van de Brabanders, maar in Tilburg werd het 7-2 voor de thuisploeg. Daardoor is het onderlinge doelsaldo 8-7 in het voordeel van Trappers.

Tilburg zal op dat vlak nog weleens terugdenken aan de nederlaag die aan het begin van de North Sea Cup werd geleden in Amsterdam. Als daar de volle buit was binnengehaald, had Trappers als de nummer √©√©n de NSC kunnen afsluiten, aangezien dan mogelijk drie clubs op 36 punten waren ge√ęindigd, maar Tilburg zowel Den Haag als Geleen op onderling resultaat zou zijn voorgebleven.

Het is echter Den Haag dat als eerste gaat eindigen in de competitie en Geleen dat de beste papieren heeft om zich als tweede voor de finale in de Uithof te plaatsen. De 9-3 overwinning op Leuven was op dat vlak een belangrijke tussenstap. In gevaar kwam de winst eigenlijk nooit echt. Eaters kwam in de eerste periode op voorsprong, bouwde deze in de tweede periode uit en wist de marge in de derde doorgang meer dan te consolideren.

Jeffrey Mens, Matthew Glasser, Ian McDonald en Shawn Collymore hadden ieder twee goals. De andere Eaters-goal kwam op naam van Lars van Sloun.

Leuven sloot deze editie van de North Sea Cup af met goals van Jesse Raekelboom, David Vychodil en Pierre Camelbeeck. De formatie uit de Belgische universiteitsstad haalde in totaal zes punten via een thuiszege op Amsterdam, twee punten in de uitwedstrijd en een verloren overtime tegen Herentals.