31 december 201602:13

Door Joep Meijsen

Eaters opnieuw naar de bekerfinale

Geleen Eaters heeft zich op de valreep in 2016 voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de bekerfinale. De Limburgers waren ook in het tweede duel tegen Zoetermeer uiteindelijk de sterkste, 5-6.

Silverdome Panters - Laco Eaters Geleen

Het duel voor zo'n zevenhonderd toeschouwers in de ijshal in Zoetermeer kenmerkte zich door een zeer doelpuntrijke openingsfase. Al na veertig seconden spelen was het Lars Engwegen die zijn team op voorsprong bracht. Drie minuten later was het Joey Geurts die de marge van zijn team verdubbelde.

Zoetermeer Panters gaf zich echter niet zo maar gewonnen. Met twee snelle goals achter elkaar zorgden Cas Staps en Joy Turpijn ervoor dat de ontmoeting weer in evenwicht was. Uiteindelijk was het echter toch Geleen dat met het beste gevoel van het ijs stapte na de eerste periode. Kort na de gelijkmaker zorgde Jord Smit ervoor dat Eaters opnieuw op voorsprong kwam en via goals van Lambert Keulen en nogmaals Geurts liep de ploeg van coach Jac Geurts uit naar 2-5.

De teams hielden elkaar in de tweede periode in evenwicht. Eerst was het Joy Turpijn die met zijn tweede goal van de avond zijn team iets dichterbij bracht, maar niet veel later werd via een powerplaygoal van Lars Engwegen de marge weer hersteld. In de slotperiode zorgden Staps en Ludek Skop nog voor goals, maar in de laatste minuten van de derde periode slaagde Panters en niet meer in overtime af te dwingen.

Daarmee heeft Geleen zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de bekerfinale. Tegenstander is opnieuw Heerenveen, dat eerder deze week al won van Tilburg Trappers.

Tickets

U kunt tickets voor de bekerfinale aanschaffen via deze link