Eaters logo nieuw 465x310

30 juli 201422:52

Door Joep Meijsen

Eaters slaat nieuwe koers in

Geleen Eaters begint met frisse moed aan het nieuwe seizoen. De club heeft een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl en een nieuwe profilering. Bovendien is een begin gemaakt met de bekendmaking van de selectie voor komend seizoen.

De club gaat verder onder de naam Limburg Eaters in een poging vooral op sponsorgebied geldschieters uit de hele provincie aan zich te kunnen binden. Een professionele Limburgse zakelijke netwerkorganisatie gaat Eaters ondersteunen om vooral de businessclub sterk uit te breiden en meer inhoud te geven.

Daarnaast is het logo van de club gemoderniseerd, wat het begin vormt van een nieuwe huisstijl die in alle uitingen van de club terug moet komen. Uiteindelijk moet de nieuwe aanpak het draagvlak van Eaters verbreden en daarmee nieuw leven blazen in de ijshockeysport in Geleen.

Eaters deed een jaar geleden een flinke stap terug na het faillissement van de vorige stichting. Pas na een ultieme inspanning vorige zomer, waarbij ook de spelersgroep intensief betrokken was, kon het voortbestaan op het hoogste niveau worden veiliggesteld. Het leidde tot een competitie waarin zes keer werd gewonnen in 36 wedstrijden. Na twee bijzondere finalewedstrijden tegen Eindhoven werd het seizoen positief afgesloten met winst in de strijd om de Larry van Wieren Cup.

Het budget bij Geleen blijft echter bescheiden. ‚ÄėDe economische hoogtijdagen zijn voorbij en de hoofdsponsors, die het ijshockey in Geleen dertien jaar lang mogelijk hebben gemaakt, hebben een stap terug gedaan. Een vangnet voor een dergelijke stap was er niet. Er moet dus nieuw levensbloed in de club worden gepompt zonder daarbij de huidige sponsoren te vergeten‚Äô, zo stelt de club.

Geleen is daar te klein voor, vandaar de nieuwe profilering als ijshockeyclub voor de hele provincie. ‚ÄėZo wordt het business-platform Eaters gepositioneerd en moet Limburgse ondernemingen prikkelen om hun bedrijf aan de club te binden.‚Äô

De club maakte tevens de eerste spelers bekend. Het gaat om Tom Marx, die terugkeert na enkele jaren in Eindhoven en verdediger Glenn Bakx die inmiddels al meer dan 250 wedstrijden heeft gespeeld voor Eaters. In de persoon van Peter Knops is ook een nieuwe teammanager benoemd.

Tom Marx speelde vorig seizoen 36 wedstrijden in de reguliere competitie voor Eindhoven, waarin hij vijf goals en dertien assists voor zijn rekening nam. In de Larry van Wierencup voegde hij hier nog twee goals en zeven assists aan toe. Bakx speelde 33 competitiewedstrijden met vijf assists en 71 strafminuten. In de LvW-cup tekende hij voor drie goals en een assist.