Eaters vs Flyers 240212

28 augustus 201419:40

Door Joep Meijsen

Eaters stelt ook hoofdcoach aan

Limburg Eaters heeft de positie van hoofdcoach ingevuld. Wil Zwarthoed, die vorig jaar al het seizoen afmaakte als coach na het wegsturen van Andy Tenbult, houdt de technische leiding bij de Limburgse eredivisionist.

Daarmee heeft Eaters een permanente oplossing gevonden voor een al langer spelend verhaal. De Geleense formatie presenteerde enkele maanden geleden Josh Mizerek als de nieuwe hoofdcoach, maar die haakte kort daarna af. De Limburgse club sprak daarna met verschillende andere kandidaten, maar dat leverde geen akkoord op.

Derhalve werd aan Zwarthoed gevraagd of hij de verantwoordelijkheid op zich wilde nemen, aangezien hij eerder had aangegeven de positie van hoofdcoach niet te ambi√ęren. Ook in de spelersgroep zouden spelers voor de aanstelling van Zwarthoed hebben gepleit.

Zwarthoed brengt een lang Geleens CV met zich mee. Zo was hij hoofdcoach van Eaters in de jaren negentig toen de ploeg in de Eerste Divisie speelde. Ruim tien jaar geleden werd hij ook al eens aangesteld als hoogste baas, maar hij werd toen al snel vervangen door eerst Gints Bikars en daarna Manfred Wolff.

Zwarthoed heeft de afgelopen jaren verschillende nationale jeugdteams gecoacht en was ook actief met de jeugd van Geleen. Zwarthoed en Eaters gaan nog op zoek naar een asistent. Als onderdeel van zijn functie gaat Zwarthoed zich ook intensief met de jeugdopleiding in Geleen bezighouden.