Eaters tenbult coach gijstijd 1213

9 maart 201416:00

Door Remco

Eaters stelt Tenbult op non-actief

Het bestuur van Eaters Geleen heeft hoofdcoach Andy Tenbult op non-actief gesteld. Assistent Wil Zwarthoed zal de resterende wedstrijden als vervanger optreden.

Dat meldt de club in een persbericht. Het bestuur geeft aan dat de verwachtingen voor dit seizoen niet zijn behaald. De club hoopte dat het team een positieve leercurve zou doormaken, maar het bestuur heeft na enkele maanden de balans opgemaakt en geconcludeerd dat er geen stijgende lijn aanwezig is. Een gebrek aan synergie tussen de spelers en Tenbult wordt in het persbericht genoemd als een belangrijke oorzaak.

Voorzitter Huub Wijckmans: 'We hebben te veel mogelijkheden laten liggen daar waar wij toch redelijke kansen hadden om wedstrijden naar ons toe te trekken. Het is beter om per direct dit besluit te laten ingaan ook al is dit nog zo laat in het seizoen.'

Andy Tenbult was sinds december 2012 coach in Geleen. Destijds nam hij het stokje over van Danny Cuomo. Geleen treedt vanavond aan tegen Groningen in de strijd om de Larry van Wieren Cup.