Final Four2018 Den Haag Geleen van Sloun op paal 2018

3 juli 202018:00

Door Joep Meijsen

Eaters verlengt met Koumans en Van Sloun

Aanvallers Mitch Koumans en Lars van Sloun spelen ook komend seizoen voor Microz Eaters Geleen.

Beide spelers hebben een overeenkomst voor één jaar getekend, zo heeft de club bekendgemaakt. De 30-jarige Lars van Sloun speelt al zijn hele leven bij Eaters en was in de reguliere competitie van de Beneliga met 8 goals en 15 assists in 20 wedstrijden de nummer vijf op de topscorerslijst van de Limburgse ploeg. In twee play-offwedstrijden voegde hij hier nog een goal en een assist aan toe.

De pas 20-jarige Mitch Koumans had met 10 goals en 3 assists in 20 wedstrijden vorig jaar zijn beste jaar in het team van Geleen. Net als Van Sloun is hij afkomstig uit de eigen jeugd van de club. In de play-offs voegde hij nog een goal toe aan zijn totaal voor de jaargang.

Met de bekendmaking van de twee contractverlengingen maakt Geleen een begin met de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen. Het team gaat er heel anders uitzien. Zo vertrekken uit het team van vorig jaar Yoren de Smet en Levi Smeets naar Luik, gaan Marco Postma en Mordy Munichman naar Nijmegen en spelen Akim Ramoul en Nick Verschuren volgend jaar in Herentals.

Bij Eaters keert coach Gents Bikars terug in de bank, wat ook geldt voor de rest van de technische staf zoals die aan het einde van het afgelopen seizoen in de bank stond: Alf Philippen, Erik Tummers, Zvonko Gibbels en Lambert Keulen.