15 november 200300:00

Door [email protected]

Eaters verrast Tilburg

Eaters Geleen behaalde gisteravond verrassend haar eerste uitoverwinning van het seizoen. De selectie van won met 2-5 in Tilburg en had geen beter moment uit kunnen kiezen om te pieken. Geleen maakt nu goede kans om het sterke Amsterdam te ontlopen in de halve finale van de beker. en (foto) scoorden beiden een goal en een assist voor Geleen.

Tot nu toe wonnen zowel Geleen als Tilburg hun onderlingen thuiswedstrijden. Met hun twee directe confrontaties dit weekend wordt bepaald wie het in de halve finale voor de beker tegen de Amsterdam Bulldogs op mag nemen en wie tegen de Heerenveen Flyers. Met de belangrijke punten van vrijdagavond staat Geleen er nu het beste voor. Trappers wacht de zware taak om zondag in reguliere speeltijd de volle punten uit het vuur te slepen in Glanerbrook. Op basis van het doelsaldo ontloopt de ploeg van Theo van Gerwen dan landskampioen Amsterdam.Geleen begon gisteren gemotiveerd aan de wedstrijd. Al binnen zes minuten had Trappers goalie twee maal de puck uit het net mogen vissen. scoorde op aangeven van een ietwat gelukkige 0-1. Geleens topscorer verstevigde vervolgens de voorsprong door zijn elfde goal van het seizoen binnen te schieten.Tilburg Trappers blijft zeker in eigen huis echter een bijzonder lastige ploeg. Onder leiding van de Nederlands-Canadees begonnen de Tilburgers aan een comeback in de wedstrijd. Nog geen halve minuut na de 0-2 kon Vanschagen een pass van verzilveren en zo de marge verkleinen. Een powerplay in de veertiende minuut leverde vervolgens de gelijkmaker op. Weer was het Van Schagen die kon afronden op een pass van Trembecky.Eaters liet zich door deze tegenslag echter niet uit het veld slaan. Nog voor het einde van de eerste periode kon de 2-3 aantekenen. wist daarna Geleen goalie nog te verslaan, maar zag zijn schot via de paal terugkaatsen.Het zou tot ver in de derde periode duren voordat er verandering in deze score kwam. Geleen moest hard aan de bak om de voorsprong te behouden en wist met succes een serie Tilburgse powerplays te pareren. Met nog vijf minuten te spelen was het de ex-Nijmegenaar die de wedstrijd definitief op slot gooide. Een hard schot verdween achter en zette de 2-4 op het bord. Vlak voor tijd bepaalde op een break-away de 2-5 eindstand.Tilburg Trappers reist zondag af Geleen voor de tweede en beslissende ontmoeting van dit weekend.Eaters versterkte zich afgelopen week nog met verdediger , broer van Eater . De nieuwe aanwinst kon gisteravond direct zijn debuut maken, terwijl zijn broer door een blessure aan de kantlijn moest blijven staan. Bij Tilburg heerst twijfel over de positie van forward . Het Tilburgse kamp lijkt niet tevreden over de prestaties van de Fin en er gaan sterke geruchten dat hij na het weekend naar huis gestuurd zal worden.In de tweede wedstrijd van vrijdag verloor Heerenveen Flyers in Amsterdam met 7-6 van de regerend landskampioen en bekerhouder. Feitelijk was de wedstrijd alleen nog goed voor de statistieken, omdat de ploegen al niet meer van hun plek in de ranglijst verstoten kunnen worden. Flyers begon goed aan de wedstrijd en wist de eerste periode met een 1-2 voorsprong af te sluiten. Een sterke tweede periode van de Bulldogs zette de stand echter om in een 6-3 voorsprong voor de hoofdstedelingen. Met een minuut te gaan scoorde nog de 7-6, maar de resterende tijd was onvoldoende om overtime af te dwingen.Bij Amsterdam scoorden (4 punten) en (3 punten) ieder twee maal. Captain mocht vier assists noteren. Voor Heerenveen tekende voor een goal en twee assists. Daarmee staat de talentvolle Oekrainer al op acht punten in drie wedstrijden dit seizoen. en scoorden ieder twee goals.