Trappers vs eaters 231011

23 oktober 201122:36

Eaters wint topper in Tilburg

De droomstart van Eaters Geleen kreeg een passend vervolg in en tegen Tilburg. Een effectief Geleen sloeg toe op de juiste momenten en versloeg Tilburg met 0-3. Ian McDonald scoorde tweemaal voor Geleen.

Tilburg Trappers begon nochtans goed aan de wedstrijd. Al snel creëerde de ploeg van Theo van Gerwen twee goede kansen. De Finse goalie Sami Heinonen bleek echter in een uitstekende vorm te verkeren en voorkwam een vroege voorsprong voor de thuisploeg. Na twaalf minuten spelen opende Geleen de score door de eerste kans te benutten. David Burgess bediende de geheel vrijstaande Ian McDonald. De Canadees kon ongehinderd richting Ian Meierdres: 0-1.

Al met al was het voor de neutrale toeschouwer een amusante wedstrijd. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en referee Martin de Wilde floot een puike wedstrijd en liet beide teams genoeg vrijheid. Daardoor vloog de eerste periode voorbij zonder veel onderbrekingen.

In de 26e minuut verdubbelde Geleen de voorsprong. Met enig fortuin en dankzij slecht uitverdedigen van Tilburg kwam de puck terecht bij Matthew Glasser. De aanvaller stond opeens vogelvrij voor Meierdres en kende geen problemen om de puck langs de doelman van Oranje te werken: 0-2. Halverwege de wedstrijd kreeg Tilburg de eerste powerplay. Heel veel kansen wist Tilburg niet te creeeren. Vlak na het verstrijken van de straf van Kipp Workman, viel de derde Geleense goal. Ian McDonald rondde de uitbraak op weergaloze wijze af en noteerde zijn tweede doelpunt van de avond. Tilburg ging nog wel op jacht naar de aansluitingstreffer maar ontbeerde vanavond de finesse en een gezonde portie geluk.

In de laatste periode ging Geleen, geholpen door twee powerplays,op zoek naar de genadeklap. Lars van Sloun kreeg de grootste kans op 0-4 maar wist in twee instanties Meierdres niet te passeren. Tilburg kreeg na acht minuten ook twee powerplays achter elkaar maar wist niet te profiteren. Vooral de eerste lijn met van Biezen, Latulippe en Joly was niet op dreef. Wellicht was de slotfase een stuk spannender geworden als Tilburg had weten te scoren. Heinonen hield echter met een paar prima saves de nul.

Coach Chris Eimers was na afloop blij met de overwinning: ‘We waren vanavond effectiever dan Tilburg. Ik vond dat we telkens de goede beslissingen namen en geen onnodige risico's hebben genomen. Onze verdedigers hadden de afgelopen weken af en toe de drang om te diep te spelen maar dat ging vanavond ook prima. Deze overwinning is uitstekend voor de sfeer en de rust rondom het team. Deze reeks geeft de rust die we vorig seizoen nooit hebben gehad. Toch is de titel niet beslist door deze ene zege. Ik heb Tilburg en Heerenveen nu gezien en weet dat beide ploegen mee zullen strijden om de prijzen. Volgende week zien we ook Den Haag en zij zullen ongetwijfeld ook bij de kanshebbers behoren.'