Ed Eindhoven Amsterdam Tigers Juichen
— © Roel Louwers / ISOsports sportfotografie

9 maart 202008:41

ED: Amsterdam deelt dreun uit aan Eindhoven

Amsterdam Tigers heeft de eerste finalewedstrijd in de Eerste Divisie gewonnen. In Eindhoven was Tigers met maar liefst 3-8 te sterk voor Kemphanen. John Versteeg voegde twee goals toe aan zijn indrukwekkende totaal deze play-offs.

Eindhoven begon nochtans goed aan de wedstrijd en zocht meteen het doel van Tigers-goalie Jaimy Missler op. De 1150 toeschouwers in het IJssportcentrum zagen na 80 seconden ook al de eerste straf voor Tiger James Mercer. De eerste Eindhovense powerplay liep echter verkeerd. Zeb van Duin onderschepte de puck en ging daarna alleen af op het doel van Mike Beeren. Van Duin rondde uitstekend af: 0-1.

Zeb van Duin opent de score
Zeb van Duin opent de score — © Roel Louwers / ISOsports sportfotografie

Gesteund door de voorsprong liep Amsterdam verder uit in de eerste periode. Een benutte rebound van John Versteeg en een powerplaygoal van Lance van Duin zorgden voor een 0-3 voorsprong na bijna dertien minuten spelen. Na een kwartier kwam ook de thuisploeg op het scorebord. Topscorer Rastislav Veres scoorde de tweede shorthanded goal van de avond. Amsterdam kreeg meteen daarna nog de kans op 1-4 maar John Versteeg kon een penaltyshot niet afronden.

Eindhoven trad aan zonder Kayo van Zoest en Joey Beeren en moest tijdens de wedstrijd ook vrezen voor hun sterspeler Veres. Aan het begin van de periode greep Veres naar zijn pols maar hij kon gelukkig nog verder. Veres kon echter niet verhinderen dat Amsterdam de wedstrijd zou beslissen in de tweede periode. De gebroeders Pohlman zorgden voor de vierde en vijfde Amsterdamse goals en in de 38e minuut zorgde Sam van Duin voor de 1-6. Hij werd daarmee de derde van Duin die trefzeker was in dit duel. Veres zorgde nog wel met zijn tweede goal voor de 2-6 maar verliet de tweede periode wel geblesseerd het ijs. In het tumult rondom zijn blessure liep Arthur van den Hout tegen een match penalty aan voor fighting en zal hij dus de rest van de finale missen.

Genoeg verhitte momenten tijdens het eerste finaleduel
Genoeg verhitte momenten tijdens het eerste finaleduel — © Roel Louwers / ISOsports sportfotografie

Veres kwam gelukkig wel weer terug in de derde periode. De wedstrijd was echter al beslist en via John Versteeg en Michael Mackie-Kwist liep Tigers zelfs uit naar 2-8. Eindhoven was zichtbaar gefrustreerd over het optreden van de scheidsrechters en liep tegen nog meer straffen aan. Ook Niek Clermonts kreeg een match penalty en dus een automatische schorsing van twee duels voor abuse of officials. In totaal zou het aantal strafminuten oplopen naar 104 voor Kemphanen en 16 voor Tigers. Mike Verschuren scoorde in de laastste minuut nog en bepaalde daarmee de eindstand op 3-8.

Niek Clermonts zichtbaar gefrustreerd met scheidsrechters
Niek Clermonts zichtbaar gefrustreerd met scheidsrechters — © Roel Louwers / ISOsports sportfotografie

Volgende week is het tweede duel in de Amsterdamse Jaap Edenhal. Geniet hieronder nog van meer foto's van Roel Louwers.