ED Halve F Inale Kemphanen Tilburg 04

12 maart 201914:09

Door Remco

ED: Eindhoven en Groningen naar finale

Eindhoven Kemphanen en GIJS Groningen hebben zich afgelopen weekend geplaatst voor de finale in de Eerste Divisie. Eindhoven had geen enkel probleem met Tilburg Trappers 3, GIJS ging op doelsaldo door in het tweeluik met Dordrecht Lions

Eindhoven Kemphanen - Tilburg Trappers 3

Het Brabantse onderonsje tussen Eindhoven en Tilburg leverde een hoop doelpunten en strafminuten op maar weinig spanning. In de eerste wedstrijd in Tilburg stond Eindhoven na een kwartier spelen al op een 0-5 voorsprong. Uiteindelijk won Kemphanen de wedstrijd met 2-11 dankzij onder andere vier goals van topscorer Rastislav Veres. Robbert Maas, ook al op dreef in de kwartfinale tegen Heerenveen, scoorde beide goals voor Trappers.

In de tweede wedstrijd was het spelbeeld hetzelfde. Roderick van den Hout opende de score voor Eindhoven. Thijs Voorn zette Tilburg nog wel op gelijke hoogte, toch sloot Eindhoven de periode af met een 3-1 voorsprong door goals van Willem Bless en opnieuw Roderick van den Hout. De teller bleef steken op 13-4 in het voordeel van Eindhoven. Willem Bless kwam tot een hattrick. Lucca Kluijtmans en Olaf Schoningh scoorden beiden tweemaal voor Eindhoven en Robbert Maas voegde twee goals toe aan zijn total voor Tilburg.

Foto's: ISO sportsfotografie.

Dordrecht Lions - GIJS Groningen

Dordrecht Lions maakte het titelverdediger GIJS Groningen heel moeilijk in de andere halve finale. Lions won de eerste wedstrijd in Eigen huis met 4-3. Dion van 't Hof scoorde de winnende goal in overtime. Lions greep in de derde periode via Jasper Busink een 3-2 voorsprong maar David Bartos scoorde even later de gelijkmaker waardoor overtime nodig was. Speler-coach Bartos was verantwoordelijk voor alle drie de Groningse doelpunten.

In de terugwedstrijd in Kardinge was Groningen de baas. De 650 toeschouwers zagen dat GIJS al in de eerste periode op een 3-0 voorsprong kwam. David Bartos scoorde opnieuw twee goals voor GIJS en was daarmee opnieuw een plaaggeest voor Lions. De bezoekers uit Dordrecht kwamen in de derde periode nog terug tot 5-3. Direct na de 5-3 van Ferry Kooijman, scoorde Sebastiaan Snijder de beslissende 6-3. Daarna bepaalde Tim Bartels de eindstand op 7-3.

Foto's Rene Kamps

Finale

De finale start p zaterdag 16 maart in Groningen. Wedstrijd twee is een week later op zaterdag 23 maart in Eindhoven. Indien nodig volgt het beslissende duel op 24 maart in Groningen