ED T Igers Hijs 13019

15 oktober 201912:30

Door Remco

ED: Nijmegen en Amsterdam boeken derde zege

Amsterdam Tigers en Nijmegen Devils 2 staan in de Eerste Divisie als enige ploegen na drie speeldagen op negen punten. Eindhoven Kemphanen kon zondag de derde ploeg worden met negen punten. De uitwedstrijd tegen Yeti’s Breda werd echter vanwege een defecte ijsmachine afgelast

Poule B

Amsterdam Tigers is in poule B de enige ongeslagen ploeg. In eigen huis won de ploeg van coach Ondrej Kratky met 3-0 van Hijs Hokij Den Haag 2. Tobias Kathan opende in de zesde minuut de score voor Tigers. In de tweede periode werd de eindstand al bereikt na een goal van Sam van Duin (powerplaygoal) en captain Calvin Pohlman. Voor captain Pohlman was het zijn eerste wedstrijd van het nog jonge seizoen. Door de nederlaag blijft de Haagse ploeg na drie speeldagen nog puntloos en onderaan in poule B.

Foto boven artikel van Yolanda Simarro

UNIS Flyers Heerenveen 2 liep dit weekend tegen de eerste nederlaag aan. Bijna 150 toeschouwers in Thialf zagen GIJS Groningen de drie punten pakken. Grote man aan Groningse zijde was Sebastiaan Snijder met drie goals. De vierde goal, een empty netter, kwam op naam van Tomas Krukovski. Met de 20-jarige Krukovski heeft Groningen een international van Litouwen te pakken. De verdediger studeert in Groningen en kan zodoende uitkomen voor GIJS. Vorig seizoen maakte Krukovski zijn debuut op een WK bij de senioren. Litouwen speelt in Division IA.

Voor Flyers wisten Joey de Jong en Björn de Haan te scoren. Groningen en Heerenveen staan nu allebei op 6 punten uit 3 wedstrijden.

OrangeGas Capitals Leeuwarden pakte de eerste punten van het seizoen door in een doelpuntrijk duel te winnen van Zoetermeer Panters 2. Leeuwarden zag de thuisploeg maar liefst zes keer langszij komen. Twee minuten voor tijd schoot Dylan Foks voor de derde keer raak en kwam Leeuwarden op een 6-7 voorsprong. Dat gaf Zoetermeer niet genoeg tijd voor een nieuwe gelijkmaker. Naast Foks was ook Tycho Houben ook goed voor een hattrick namens Leeuwarden.

Poule A

Nijmegen Devils 2 won met 3-8 van Utrecht Dragons uit poule B. Door de overwinning blijft Nijmegen aan kop in poule A. In Utrecht pakte Nijmegen binnen twaalf minuten een 0-3 voorsprong. Via clubtopscorer Ivo Beulen kwam Dragons in de eerste periode nog terug tot 1-3. Aan het begin van de tweede periode kwam Dragons zelfs terug tot 2-3 via Kolton Dunwoody. De gelijkmaker viel echter niet en Nijmegen liep daarna uit. Voor Devils scoorden zowel Jay Plamont als Tom Kokke tweemaal.

Tilburg Trappers 3 won eenvoudig met 2-8 het Brabantse onderonsje van Red Eagles Den Bosch. Angelo van Hulten, Don Nichols en Marvin Timmer scoorden allemaal twee doelpunten voor Trappers. De Tilburgers komen nu op vijf punten terwijl Den Bosch nog wacht op de eerste punten.

Dordrecht Lions won in eigen huis met 7-1 van Smoke Eaters Geleen. Lions kwam op een 2-0 voorsprong via Levy Galjaard en Falco Veenhuizen. Eaters kwam nog voor de pauze op 2-1 door een goal van Lars Engwegen. Aan het begin van de tweede periode vergrootte Milan Boer de marge voor Lions weer naar twee. Eaters kon het gat weer verkleinen maar faalde om een penalty shot te benutten.

In de derde periode liep Dordrecht dan uit naar 7-1 door ondermeer de tweede doelpunten van Levy Galjaard en Falco Veenhuizen.

Foto's Dordrecht - Geleen van Rene Kamps:

ED stand Poule A 141019
— © Rene Kamps
ED stand Poule B 141019
— © Rene Kamps