Nijb logo

16 februari 201423:30

Door Remco

ED: Nijmegen en Groningen naar finale

Nijmegen Devils en Groningen Bears hebben de finale bereikt in de strijd om het kampioenschap van de Eerste Divisie. Wesley Hendriks en Zahir Hup schoten hun ploeg richting de eindstrijd.

De beide halve finales kenden een opmerkelijke climax. In de best-of-two was doelsaldo niet doorslaggevend, nadat beide series in 1-1 eindigden. Beide halve finales moesten daarom beslist worden door een extra overtime.

700 toeschouwers zagen in Kardinge Groningen Bears de eerste wedstrijd thuis met 3-1 winnen van het NIJA Talent team. De return in Eindhoven leverde een ruime 6-1 zege op voor de talenten van de NIJA. Jasper Nordemann had twee goals voor NIJA. Door de status quo met een overwinning voor elke ploeg, werd een extra overtime gespeeld om de winnaar van de serie te bepalen. Na een minuut spelen in overtime, tekende Zahir Hup voor de ‚Äėwinnende‚Äô treffer.

De serie tussen Nijmegen Devils en Hijs Hokij Den Haag kende een vergelijkbaar verloop. Nijmegen won thuis in het Triavium met 4-3. In een bijzondere slotfase draaide Nijmegen een 2-3 achterstand om in een 4-3 zege. Dylan Kost zorgde voor de winnende treffer. Den Haag was in de tweede wedstrijd veel te sterk voor Nijmegen en won met 5-1. Manitas Demelinne had twee goals voor Hijs.

Ook hier moest een verlenging de beslissing brengen. In de verlenging liepen beide ploegen tegen een straf aan. Met nog maar zes veldspelers op het ijs, zorgde Wesley Hendriks voor een Nijmeegs feestje door doelvrouw Claudia van Leeuwen te passeren.

De finale in de Eerste Divisie wordt ook in een best-of-two gespeeld. Waarschijnlijk is vrijdag de eerste wedstrijd in Nijmegen en valt zaterdagavond de beslissing in Groningen.