Yetis U9
— © Yetis Breda

7 februari 202208:32

Door Danny Micola von FĂźrstenrecht

Een Brabants onderonsje

IJshockey Nederland geeft haar jeugdclubs de mogelijkheid leuke verslagen van jeugdijshockey wedstrijden in te sturen. Yetis Breda doet hier graag aan mee.

Op de agenda stond voor U9/U11 Yeti’s Breda, een thuiswedstrijd tegen Tilburg trappers en Smoke eaters Geleen. Vanwege het aantal besmettingen, kampen Smoke eaters Geleen met uitval van spelers, waardoor ze genoodzaakt waren de wedstrijd af te zeggen. En zo werd het een Brabants onderonsje.

De wedstrijd bestond uit vier perioden van 15 minuten. Yeti’s Breda hebben in eigen huis alle vier de wedstrijden verloren. Het puntenverschil beleef echter beperkt. In de eerste periode werd het 2-0 voor Tilburg trappers, de tweede periode was het 1-6.

Na de twee periode kwamen de Yeti’s tot rust in de ‘tent’. Coach Koen stond stil bij de belangrijke punten uit de wedstrijd; “wat ging er goed en hoe ga je als speler om met de mindere momenten in een wedstrijd”.

De derde en vierde periode werd het 5-0 en 4-0 voor Tilburg trappers. Met nog ijstijd over werd er afgesloten met shoot-outs. Jesse Brown, goalie van de U11, hield zich goed staande. Hij vond de shoot-outs het leukste om te doen.

Wil jij ook op ijshockey: Yetis IJshockeyschool

Yetis Peptalk coach Koen scaled
Yetis U11 2048x1365

Tags

Yetis