Theorie een van de onderdelen
Theorie een van de onderdelen

20 juli 202309:35

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Een IJshockeyavontuur in Amerika: Het Pad naar Succes

Update over de 4 jonge coaches

In Amerika hebben de Nederlandse coaches geen tijd te verspillen. De dagen zijn gevuld met intensieve theorie- en praktijklessen. Ze werken nauw samen met Amerikaanse coaches die hun ervaring delen, en ze krijgen inzicht in de visie van USA Hockey op de ijshockeysport.

De mannen waren enthousiast om te beginnen en keken uit naar de intensieve trainingen en coachingssessies die voor hen lagen. Ze waren omringd door coaches uit Denemarken en Itali√ę, en ze voelden zich bevoorrecht om deel uit te maken van dit internationale gezelschap van ijshockey-experts.

Ze konden eindelijk hun opgedane kennis in de praktijk brengen. Ze coachten en trainden de 216 veelbelovende spelers die aanwezig waren op het kamp. Elk team had een mix van Amerikaanse en internationale coaches om een diverse en verrijkende leeromgeving te cre√ęren.

Het was niet alleen een kans voor de spelers om zich te bewijzen, maar ook voor de coaches om te laten zien wat ze in huis hadden. De coaches beseften dat hun bijdrage aan dit evenement niet alleen waardevol was voor hun eigen ervaring, maar ook voor de ontwikkeling van het ijshockey in Nederland.

IJshockey Nederland is trots op de 4 jonge coaches

IJshockey Nederland is trots op deze vier coaches en is ervan overtuigd dat ze na hun terugkeer naar Nederland een enorme bijdrage zullen leveren aan de ontwikkeling van de sport. Het is de intentie van IJshockey Nederland om volgend jaar een nieuwe lichting coaches dezelfde kans te bieden, zodat ook zij kunnen profiteren van deze waardevolle ervaring.

Een vader kwam vandaag naar me toe en vroeg of ik betaald kreeg. Ik zei dat dat niet hoefde, omdat de ervaring voor mij meer waarde had dan geld. Theo, ik weet dat we nog niet thuis zijn, maar bedankt voor deze mogelijkheid! Heel veel ervaring opgedaan en deze wil ik heel graag delen met ons allemaal om het ijshockey in Nederland omhoog te tillen.

— Rick van Haren

Opleidingen van IJshockey Nederland

IJshockey Nederland is op dit moment druk bezig haar opleidingen weer bij te werken. De IJshockey Trainer-Coach 1 is volledig digitaal en kun je zo mee beginnen.

4 jonge coaches in de VS zelf ijs op