45855884 2160373897553206 36143283667206144 n

20 november 201807:00

Door Remco

Eerste Divisie: derde zege op rij voor Kemphanen

Koplopers Dordrecht en Tilburg kwamen afgelopen weekend niet in actie in de Eerste Divisie. Zij zagen de naaste achtervolgers allemaal winnen. Ook Eindhoven rukt op naar de subtop, de ploeg uit de Lichtstad won voor de derde maal op rij.

Eindhoven Kemphanen – Nijmegen Devils 2

Bijna 300 toeschouwers in het IJssportcentrum zagen de bezoekers uit Nijmegen sterk beginnen. Door doelpunten van Jeffrey Knoop en Mitchel van Holten nam Nijmegen een 0-2 voorsprong. Een halve minuut later tekende de Slowaak Rastislav Veres voor de aansluitingstreffer. Eindhoven zag vorige week doelman Junior van den Hout vertrekken naar het Beneliga team van Tilburg Trappers. Tegen Nijmegen nam Niels Brouwer zijn plek over in het doel van Kemphanen.

De Slowaakse sensatie Veres scoorde nog drie keer in de tweede periode en gooide de wedstrijd daarmee op zijn kop. Ook Damian Kluijtmans was op dreef. De aanvaller behaalde twee goals en vier assists tegen Nijmegen en speelde daarmee een belangrijke rol in de 8-2 zege. Veres en Kluijtmans staan respectievelijk op 24 en 22 punten en staan daarmee op plek 2 en 3 in de topscorerslijst.

De andere Eindhovense treffers kwamen op naam van Joey Beeren (zijn achtste treffer van het seizoen) en international Michelle Noë. Voor de verdedigster van het nationale vrouwenteam was het de eerste seizoenstreffer.

Eindhoven blijft door de overwinning op de zesde plek staan met 13 punten uit 8 wedstrijden.

Foto boven artikel: Roel Louwers (ISOsports)

Nijmegen Devils 2 – Smoke Eaters Geleen 2

Een dag later kon Nijmegen zich al herstellen van de nederlaag in Eindhoven. In het eigen Triavium won Nijmegen met 5-0 van Eaters Geleen. De Limburgers wonnen vorige week nog van topploeg Groningen. Onder leiding van referee Ray Gallagher (oud-speler van zowel Nijmegen als Geleen) nam Nijmegen in de eerste periode een 2-0 voorsprong door goals van routiniers Rene Vugts en Tom Kokke. Diezelfde Kokke scoorde in de tweede periode ook de derde Nijmeegse treffer. In de laatste periode kwamen ook Willem Gloudemans en Mike Vedder nog op het scorebord.

Nijmegen nam met deze overwinning afstand van Geleen. Nijmegen staat op de achtste plek met 10 punten uit 8 wedstrijden. Geleen volgt op drie punten op de negende plek.

Amsterdam Tigers 2 – Zoetermeer Panters 2

Het nog puntloze Amsterdam was zondagavond dichtbij het eerste succes. In de eigen Jaap Edenhal verloor Amsterdam nipt met 3-4 van Zoetermeer Panters. In de eerste periode scoorden twee internationals van het Nederlandse vrouwenteam de doelpunten. Zoë Barbier scoorde haar tweede goal van het seizoen voor Zoetermeer en Nicky Tjin-a-Ton scoorde haar eerste doelpunt dit seizoen voor Amsterdam. Collega-international Savine Wielenga tekende voor één van de assists, zij kwam deze wedstrijd in totaal tot drie assists.

Na de pauze bracht Roy van Aggelen Zoetermeer voor de tweede maal op voorsprong en in de derde periode zorgde de Zoetermeerse powerplay voor de beslissing. Tot tweemaal toe scoorde Panters met twee man meer op het ijs. Eerst was oud-Tiger Hayley de Jong trefzeker en daarna zorgde Nick Maas voor de 1-4. Door twee late goals van Zeb van Duin kwam Amsterdam nog bijna terug, maar Panters wist de voorsprong vast te houden.

Zoetermeer staat nu op de zevende plek met Ă©Ă©n punt voorsprong op Nijmegen.

OrangeGas Capitals Leeuwarden – Hijs Hokij Den Haag 2

De Haagse formatie leek na anderhalve periode op rozen te zitten. Door doelpunten van Lorenzo Heemskerk, Jelle Kronenburg, Dani van Schilt, Donovan de Zwart en Guido Vols stond Hijs op een comfortabele 1-5 voorsprong. Ludo Okkema was goed voor het doelpunt van Leeuwarden.

In de derde periode kwam Leeuwarden sterk terug. Pim van der Meulen, Gill Göbel en Tycho Houben kwam Capitals terug tot 4-5. Het slotoffensief in de laatste 2,5 minuut met een extra veldspeler leverde echter niet de Friese gelijkmaker op.

Den Haag blijft daardoor meedoen om de bovenste plekken, de ploeg van coach Marco Kronenburg staat op een derde plek met 18 punten uit 8 wedstrijden. Alleen Tilburg (19 punten) en Dordrecht (20 punten) doen het beter tot nu toe.

Leeuwarden blijft op de tiende plek staan met zes punten uit zeven wedstrijden.

GIJS Groningen – Red Eagles Den Bosch

Groningen bleef op gelijke hoogte met Hijs Hokij Den Haag door in eigen huis met 6-1 te winnen van Red Eagles Den Bosch. Zes verschillende doelpuntenmakers zorgden ervoor dat de wedstrijd na iets meer dan een half uur al beslist was. Joop Uchtman, Fenno Mulder, Sebastiaan Snijder, Danny Kerstholt, Rodney Kuiper en Demian Slopsema waren verantwoordelijk voor de Groningse productie.

In de derde periode redde Zino Vallen de eer namens Den Bosch. De Bosschenaren staan door de nederlaag nog steeds op de elfde plek met drie punten.