Esther de Jong in het shirt van Goteborg
Esther de Jong in het shirt van Goteborg — © Mats Bekkevold

20 september 202006:53

Eerste goal voor Esther de Jong in SDHL

Esther de Jong heeft haar eerste doelpunt gescoord in de Zweedse SDHL. Ondanks haar doelpunt verloor de Jong met Göteborg tegen het ijzersterke HV71. Ook de Nederlandse vrouwen van SDE verloren op zaterdag.

De 18-jarige de Jong maakte deze zomer de overstap naar de sterkste vrouwencompetitie in Europa. HC Göteborg kan het talent van de Jong goed gebruiken want de ploeg is de laatste jaren steevast een degradatiekandidaat. In het derde duel van dit seizoen scoorde de Jong dus haar eerste goal in Zweden. Daarmee zorgde ze na elf minuten spelen voor de 2-1 in de uitwedstrijd tegen het sterke HV71.

Uiteindelijk werd het 8-3 in het voordeel van HV71 en wacht Göteborg na drie wedstrijden nog op de eerste punten.

SDE

De Nederlandse internationals bij SDE zijn ook weer begonnen aan het seizoen. Kayleigh Hamers, Marée Dijkema, Julie Zwarthoed en Savine Wielenga zijn ook dit jaar weer van de partij in Stockholm. Wielenga moet vanwege een blessure nog wachten op de eerste minuten. Gisteren speelden de andere drie Oranje-speelsters wel in de eerste thuiswedstrijd tegen Brynäs.

Brynäs wist tegen SDE de ongeslagen status te behouden en won met 1-2. Kayleigh Hamers tekende voor een assist bij het enige doelpunt van SDE dat op naam kwam van Magdalena Winbo. SDE staat na drie wedstrijden op 3 punten.

Zondagmiddag gaat SDE op jacht naar de tweede overwinning tegen Leksand. Dat duel begint om 14.40 uur.