30 oktober 200400:00

Eerste punten voor Trappers

Tilburg Trappers heeft in eigen huis de eerste punten van de Challenge Cup-competitie gehaald. Robbert Maas en Casey Vanschagen hadden ieder een goal en een assist in de 5-3 zege op Eaters Geleen.

Tilburg Trappers kwam voor 1200 toeschouwers goed uit de startblokken. Dankzij treffers van Dennis Donders en Robbert Maas stond de door Rene de Hondt gecoachte formatie binnen vijf minuten op een 2-0 voorsprong. Dit leidde tot een time-out aan de kant van Geleen, waarin Andy Tenbult zijn manschappen op het goede pad probeerde te brengen. Dit lukte, want verdere tegentreffers bleven in de periode uit en via Kyle Schutte kwam de formatie uit Limburg zelfs na een kwartier spelen op 2-1.

Casey Vanschagen scoorde zoÂn beetje halverwege de tweede periode de 3-1 namens Tilburg, nipt nadat scheidsrechter Earl Rhyno zich genoodzaakt zag om de eerste straffen van de avond uit te delen aan Kyle Schutte, Ivy van de Heuvel en Stanislav Vernikov. Na veertien seconden spelen in de derde doorgang leek Eaters terug te komen in de wedstrijd. Dean Byvelds converteerde een assist van Kyle Schutte en Willem Kneepkens voor de tweede Limburgse treffer.

Echt doordrukken kon Geleen echter niet. Debutant Erik Zachrisson gaf na zeven minuten spelen zijn visitiekaartje af door in zijn eerste wedstrijd direct de game winning goal op zijn naam te brengen. Geleen scoorde nog wel via Chad Euverman, maar twaalf seconden voor tijd scoorde Stanislav Nazarov de bevrijdende 5-3.

Geleen krijgt zondagavond in eigen huis de kans op revanche. De beide teams staan vanaf 19.00 uur tegenover elkaar in Glanerbrook.