Kemphanen ijsbaan fisheye 1112

31 oktober 201317:15

Door Joep Meijsen

Eerste talentdag voor NIJB

De Nederlandse IJshockeybond organiseert voor het eerst een nationale talentendag voor jonge ijshockeyers. Daarbij zijn ook de jeugdcoaches van de clubs betrokken.

De dag wordt op zaterdag 9 november gehouden in Eindhoven en is bedoeld voor spelers die op dit moment negen en tien jaar oud zijn. Het gaat er daarbij volgens technisch directeur Theo van Gerwen van de ijshockeybond niet alleen over om talent te scouten. 'We hebben bijna honderd jonge spelers op het ijs. Daarnaast zijn er twintig coaches uit heel Nederland aanwezig, aangevuld met de coaches van de Nationale IJshockey Academie en ikzelf. Uiteraard willen we talent graag vroeg spotten, maar daarnaast geven we op deze dag alle coaches gereedschap om mee te kunnen werken bij hun eigen club.'

De jonge spelers zullen tijdens de dag worden onderworpen aan trainingen en onderlinge wedstrijdjes. Daarnaast is het voor hun ouders mogelijk nader kennis te maken met de ijshockeybond en de programma's voor de nationale jeugdteams. Van Gerwen is bezig met het opzetten van een talentvolgsysteem waarin alle jonge spelers van Nederland moeten worden opgenomen. Daarnaast wordt het programma van de nationale teams uitgebreid met een U14. Daarmee moet de opleiding van jong ijshockeytalent meer gestructureerd gaan verlopen.