Trappers vs Scorpions 2018 duel

4 april 201823:19

Eerste verlies voor Trappers in play-offs

Tilburg Trappers is voor de eerste keer tijdens deze play-offs verslagen. Hannover Scorpions kwam in eigen huis terug van een 0-3 achterstand en won uiteindelijk na penalty shots.

Trappers had dit seizoen al tweemaal verloren in en tegen Hannover. Vanavond leek Trappers, na een doelpuntloze eerste periode, in de tweede periode deze negatieve reeks te stoppen. Giovanni Vogelaar opende de score aan het begin van de tweede periode. Daarna liep Trappers uit naar 0-3 door goals van Ivy van den Heuvel en Parker Bowles.

Ook in de eerste minuten van de derde periode leek er nog niks aan de hand voor Tilburg. De thuisploeg sloeg voor het eerst toe in de 47e minuut via Lehmann. Drie minuten later liep Brock Montgomery tegen een game misconduct aan wegens checking to the head. Tijdens de daaropvolgende vijf minuten powerplay wist Hannover het gat te verkleinen tot 1 doelpunt verschil.

Anderhalve minuut voor het einde van de reguliere speeltijd produceerde Hannover ook de gelijkmaker, waardoor een overtime nodig was. In de extra twintig minuten werd niet meer gescoord zodat de shootout de beslissing moest brengen. In de shootout wist Hannover tweemaal te scoren en Trappers faalde bij de eerste twee penalty shots. Daardoor komt de stand in deze serie weer op 1-1. Vrijdag is de derde wedstrijd in Tilburg om 20.00 uur. Trappers moet het dan doen zonder Brock Montgomery die een schorsing zal uitzitten vanwege zijn game misconduct.

In de andere halve finale staat het ook weer 1-1. Selb won thuis met 5-2 van Deggendorfer SC.