Eaters vs Flyers 261014

17 november 201420:20

Door Joep Meijsen

Einde dreigt weer voor Geleen

Geleen heeft voor het einde van de week een forse financiƫle injectie nodig. Anders valt alsnog het doek voor de ploeg in de Eredivisie.

Daarmee lijkt de Eredivisie weer terug bij af. Ook voor het seizoen dreigde Eaters al af te haken, maar kreeg toen voldoende geld om het seizoen te kunnen beginnen. De bodem van de schatkist van de club is echter in zicht. 'Als die niet op hele korte termijn worden aangevuld zal het bestuur voor het eind van deze week moeten besluiten de activiteiten voortijdig te staken. Concreet komt het neer op het nog ontbreken van ā‚¬85.000,- Het bestuur is nog volop bezig om partijen bereid te vinden het ontbrekende bedrag aan te vullen', stelt de club in een verklaring aan de media.

Daarmee legt Eaters niet voor het eerst een bom onder het voortbestaan van de club. Het bestuur van de club lijkt er volgens de verklaring zelfs op te hopen dat dit een van de redenen kan zijn om financiƫle steun te ontvangen. 'Mocht die steun uitblijven, dan valt eind deze week het doek alsnog voor Eaters. Dit zal een domino-effect hebben op nationaal niveau. Ook het WK 2015 dat in Eindhoven zou worden georganiseerd komt daarmee in gevaar.'

Opmerkelijk genoeg zegt de club wel op de goede weg te zijn. Het zou alleen aan tijd ontbreken om de plannen tot wasdom te laten komen. Kort samengevat is aan het seizoen begonnen met de gedachte dat er voldoende extra financiering kon worden gevonden, maar is dat niet uitgekomen. Ook betaalt een deel van de sponsoren pas in januari het volgende deel van de bijdrage of is deze bijdrage afhankelijk van de vooruitgang binnen de club, waardoor het tekort aan liquide middelen is ontstaan.