Sprongwatch Screenshot

24 mei 202110:24

Door Joep Meijsen

Einde seizoen voor Daniel Sprong

Daniel Sprong en de Washington Capitals hebben vannacht het vijfde duel in de play-off-serie tegen de Boston Bruins verloren. Daarmee is de ploeg uitgeschakeld.

Na twee wedstrijden buiten de opstelling keerde de in Amsterdam geboren aanvaller terug in de opstelling bij de Capitals en had een actieve wedstrijd met ruim dertien minuten aan ijstijd, vier schoten op doel en twee straffen tegen. Sprong viel een aantal keer op met goede schaatsacties en speelde in verschillende lijncombinaties.

Voor Washington was het een wedstrijd die de ploeg moest winnen om een zesde duel in de eerste rondeserie tegen de Bruins af te dwingen. Een prima goal van David Pastrnak in de eerste periode en twee treffers van Patrice Bergeron konden echter niet worden overtroffen. Conor Sheary scoorde het enige doelpunt namens de ploeg uit de Amerikaanse hoofdstad door een rebound mooi binnen te schieten.

Daarmee komt een einde aan het seizoen van Daniel Sprong, waarin hij een basisplaats veroverde in de opstelling van de Washington Capitals en uiteindelijk inclusief drie play-off-wedstrijden 45 wedstrijden speelde. Hij scoorde dertien keer en nam acht assists voor zijn rekening. Daarmee was het statistisch gezien het beste jaar uit de loopbaan van de op jonge leeftijd naar Canada verhuisde forward.