Daniel Sprong Hershey Bears

28 april 202007:35

Door Joep Meijsen

'Einde voor seizoen AHL aanstaande'

De American Hockey League ziet mogelijk af van een doorstart van het lopende seizoen. De opleidingsliga voor de NHL gaat er volgens de Amerikaanse media 'zeer waarschijnlijk' voor dit jaar een punt achter zetten.

Dat meldt persbureau The Associated Press op basis van een bron met directe kennis van de discussie binnen de American Hockey League. De AHL is de voornaamste competitie waar de in Amsterdam geboren Daniel Sprong dit seizoen uitkwam. Op het moment van het stoppen van de competitie, tegelijk met de NHL op 12 maart, kwam hij uit voor Hershey Bears, het farm team van de Washington Capitals. In vijf wedstrijden verzamelde hij daar al een goal en vijf assists. Het grootste deel van het jaar kwam hij uit voor de San Diego Gulls, het opleidingsteam van de Anaheim Ducks.

De bron van het verhaal werd niet bij naam genoemd. De AHL zelf houdt het erbij dat er 'niets aanstaande' is. De baas van de American Hockey League is Dave Andrews, die als doelman in de jaren zeventig in Den Haag speelde.

Voor de NHL geldt dat er zeker nog geen afgelasting aanstaande is. Hoewel er nog niets zeker is, lijkt het erop dat het seizoen tijdens de zomermaanden op een beperkt aantal locaties afgespeeld gaat worden zonder publiek.