Kemphanen lang vs trappers 1011

12 september 201413:50

Door Joep Meijsen

Eindhoven zegt 'ja' tegen Eredivisie

Eindhoven Kemphanen heeft de knoop doorgehakt en speelt komend seizoen in de Eredivisie. De club heeft voldoende positieve stappen gezet om aan het seizoen te kunnen beginnen. Daarmee is een doorstart van de Eredivisie echer nog niet zeker.

Dat meldt de fansite Kemphanenfans op basis van uitspraken van voorzitter Van Stuijvenberg van Eindhoven. Daarmee lijkt een stevige stap gezet te zijn in de richting van behoud van de Eredivisie. Tilburg en Heerenveen verwijzen voor een reactie naar een verklaring die later vanmiddag zou moeten komen.

Kemphanen zegt vooralsnog klaar te zijn voor een start in de Eredivisie. 'Jack's Casino, Dolphin, 't Schaetshuys en Van Stuijvenberg financial services hebben daar aan bijgedragen. Ja... er is nog niet voldoende binnen om rustig achterover te gaan zitten, maar we kunnen met een goede basis van start gaan', zo wordt Van Stuijvenberg geciteerd.

Geleen op zijn beurt heeft onder voorwaarden 'ja' gezegd tegen een competitie met vier teams. Zou zo er moeten worden gekeken naar een minicompetitie met de Oberliga, zouden clubs bereid moeten zijn voor volgend jaar de competitie fors te hervormen, terwijl ook scheidsrechterskosten terug moeten worden gedwongen. Daarnaast moeten de spelers van Eaters salarisconcessies moeten aanvaarden.

Nadat bekend werd dat Kemphanen alsnog aanhaakt, ligt volgens Eaters een start van de Eredivisie voor de hand, maar zeker is het nog niet. 'Het bestuur ontvangt echter tegenstrijdige berichten en heeft besloten om even af te wachten wat Tilburg en Heerenveen gaan doen.'

Het is dus wachten op een verklaring van deze twee clubs alvorens er zekerheid is over een doorstart van de Eredivisie.