Trappers vs Kemphanen 161010

12 september 201416:09

Door Joep Meijsen

Eredivisie begint met vijf teams

De Eredivisie lijkt daadwerkelijk te gaan beginnen met vijf teams. Nadat vanmorgen Eindhoven en Geleen hun deelname bevestigden, heeft ook Tilburg Trappers het licht op groen gezet. Ook Heerenveen en Herentals doen mee.

Rond de opstelling van Trappers bestond nog enige tijd verwarring, maar die is met een mededeling op de eigen website weggenomen. Flyers publiceerde een soortgelijke verklaring, waardoor het totale aantal teams op vijf komt. Herentals was al geruime tijd honderd procent zeker.

Hoe het seizoen er precies uit komt te zien is nog niet duidelijk. Zo vraagt Geleen in een verklaring om een cupcompetitie met enkele Duitse teams om het seizoen meer variatie te geven. Daarover zouden ook al gesprekken zijn gevoerd. Die voorwaarde werd echter gesteld voor de onverwachte verklaring van Kemphanen toch klaar te zijn voor het seizoen.

Daarmee lijkt een einde te zijn gekomen aan een saga die op 26 augustus begon toen Geleen met de mededeling kwam dat er zestigduizend euro nodig was om te kunnen starten in de Eredivisie. Op dezelfde dag dat Geleen bekendmaakte dit bedrag binnen te hebben, was het Dordrecht dat zich terugtrok.

Daarop maakte Eindhoven bekend dat een competitie met vijf teams niet gepruimd werd door enkele geldschieters en de ploeg geen mogelijkheid zag om deel te nemen. Als volgende dominosteen viel daarna Geleen, dat geen brood zag in een competitie met maar vier teams. Tussendoor spookte ook nog de geest van de Oberliga boven de Eredivisie. Op de valreep lijken de clubs elkaar echter toch weer gevonden te hebben voor een gezamenlijke competitie.

De komende dagen moet er meer duidelijkheid komen over de vorm van de bekercompetitie en de Eredivisie. Ook zal dan wellicht meer bekend worden over een eventuele cup met Duitse teams. Trappers oefent vanavond tegen Neuwied. Eindhoven heeft voor zondag een oefenwedstrijd tegen Turnhout op het programma staan. Of de andere ploegen in actie komen, is nog onduidelijk.

Later meer...