WK Tallinn Nederland Polen Ernesto Klem aan de puck

7 juni 201907:32

Door Joep Meijsen

Ernesto Klem op proef bij Eisbären Berlin

International Ernesto Klem heeft de interesse gewekt van de Duitse topclub Eisbären Berlin. De verdediger van Unis Flyers Heerenveen mag voor een try-out naar Berlijn.

Dat meldt Unis Flyers op zijn website. Klem debuteerde afgelopen voorjaar in het Nederlands team tijdens het wereldkampioenschap in Tallinn, Estland. De achttienjarige forward kwam in vijf wedstrijden tot een goal en een assist. Het was al zijn derde toernooi met een vertegenwoordigende ploeg dit seizoen. Eerder was hij ook al actief met de U18 en U20 van Nederland. Klem komt oorspronkelijk bij Dordrecht Lions vandaan, maar speelt sinds 2016 in Heerenveen.

Namens Flyers speelde hij 82 wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland met drie goals en vijf assists. Bij Eisbären zal Klem trainingen afwerken met zowel het DEL-team als de ploeg van Berlijn die uitkomt op het hoogste jeugdniveau in Duitsland, de DNL. 'Unis Flyers wenst Ernesto Klem ontzettend veel succes bij deze unieke kans en blijft met hem in contact over zijn ambities in zijn verdere ijshockeycarrière', zo schrijft Heerenveen op zijn website

Foto: Marco Spelten (www.actiefotografie.nl)