Eaters vs Flyers 261014

22 februari 201523:10

Door Joep Meijsen

Favorieten winnen ook tweede pot

De play-offs in de Eredivisie verlopen vooralsnog volgens schema. Zondagavond wonnen zowel Heerenveen als Tilburg ook hun tweede wedstrijd in de play-offs, die al bij de tweede wedstrijd grimmiger lijken te worden.

Eaters speelde in eigen huis voor ruim vierhonderd toeschouwers een aanzienlijk competitievere wedstrijd dan een dag eerder, maar had eigenlijk nooit Ă©cht uitzicht op een positief resultaat. De uiteindelijke 2-5 overwinning voor Heerenveen kwam voor de Friezen tot stand met een minimum aan inspanning. Wel waren er de hele wedstrijd door kleine tot iets grotere irritaties tussen de twee ploegen, wat echter nooit leidde tot serieuze incidenten.

Flyers profiteerde van de tweede powerplay, waarbij Marco Postma de puck inbracht en Andrew Krelove tot scoren kwam. Enkele minuten later was het weer raak toen Marco Postma over de schouder van Sami Heinonen raak schoot. Eaters mocht even hopen toen Pippo Limnell kort na de eerste hervatting de aansluitingstreffer scoorde, maar in zo'n beetje de eerste de beste tegenval schoot Brent Janssen de puck onder de Geleense doelman heen.

In het restant van de periode liepen de Friezen verder uit via Brandon Greenside en Tony Demelinne, met tussendoor een attente Tom Marx die vlak voor de zeer verdienstelijk keepende Sjoerd Idzenga stond om te profiteren van een schot van Lars van Sloun. Beide teams gaan volgend weekeinde verder in deze serie.

Herentals wist vrijdagavond in Tilburg de schade nog beperkt te houden, maar Trappers walste zondagavond met liefst 2-12 over de Belgische tegenstander heen. Via goals van Brad Snetsinger, Steve Mason en Mickey Bastings had Trappers in de eerste periode al een positieve marge opgebouwd, toen in in de tweede doorgang de vlam in de pan sloeg. Hyc-coach Bjorn Steijlen werd naar de kleedkamer gestuurd na het gooien met een waterfles, Trevor Hunt en Diederick Hagemeijer kregen het aan de stok en werden beiden van het ijs gestuurd en Nils Vroemans liep zelfs tegen een matchpenalty op.

Dit bracht Herentals ruim op voorsprong in de strafminuten, maar Tilburg profiteerde optimaal van al het gedoe en liet de score flink oplopen. Vlak voor zijn straf had Hagemeijer al voor de 0-4 gezorgd, maar na de incidenten scoorde Brad Snetsinger nog twee keer, namen Steve Mason en Mickey BAstings hun tweede goals voor hun rekening en wisten ook Peter van Biezen, Thijs Voorn, Bjorn Willemse en Bob Teunissen te scoren. In de slotperiode deden Nick Prockow en Maxime Pellegrims nog iets terug.