Den Haag en Heerenveen stonden in 2022 in de bekerfinale tegenover elkaar.
Den Haag en Heerenveen stonden in 2022 in de bekerfinale tegenover elkaar. — © Marco Spelten/Actiefotografie.nl

2 maart 202207:24

Door Joep Meijsen

Final Four volgende hoogtepunt op ijshockeykalender

Een week na de zinderende bekerfinale tussen Den Haag en Heerenveen staat het volgende hoogtepunt alweer op de kalender van het Nederlandse ijshockey. In de Final Four wordt gestreden om het kampioenschap van Nederland.

De verdedigende kampioen is Unis Flyers Heerenveen, dat in het seizoen 2019-20 de landstitel in de wacht sleepte. Vrijdagavond worden de halve finales gespeeld, waarna voor zondagmiddag de finale op het programma staat in de ijshal van Utrecht. Deze begint om 15.00 uur, waarbij kaartverkoop voor neutrale toeschouwers via Ticketpoint loopt.

Het speelschema in de halve finale is gebaseerd op de onderlinge rangschikking van de Nederlandse deelnemers aan de Beneliga, waarbij alleen de onderlinge wedstrijden meetellen. De twee hoogstgeplaatste teams op de ranglijst hebben in de halve finales het thuisvoordeel.

Vrijdagavond om 20.30 speelt UltimAir Hijs Hokij Den Haag in eigen hal tegen Snackpoint Eaters Geleen. Op hetzelfde tijdstip begint in Thialf de wedstrijd tussen Unis Flyers Heerenveen en Zoetermeer Panters. De finale wordt vervolgens dus op zondagmiddag gespeeld op neutraal terrein op de Vechtsebanen in Utrecht.