U17 Utrecht Dragons Kampioen
— © Thijs de Witte

30 maart 202416:16

Door Jenny Goessens

Utrecht Dragons U17 kampioen van Nederland

Periode standen 1-1 1-0 0-1 1-0

Utrecht Dragons wint U17 finale seizoen 2023-2024 in overtime van Red Eagles Den Bosch.

Verslaggever: Kim Zeijlstra

Het was een gelijk opgaande strijd tussen de Red Eagles en de Dragons, waarbij beide teams kansen cre√ęerden in het begin van de wedstrijd. De Red Eagles waren de eerste die het net wisten te vinden, maar de Dragons antwoordden snel en brachten de stand weer gelijk. Met een gelijke stand gingen ze de eerste pauze in.

In de tweede periode slaagden de Dragons erin om de stand uit te breiden naar 1-2, terwijl beide teams hard bleven werken. Het lukte echter geen van beide teams meer om te scoren, mede dankzij het uitstekende keeperswerk aan beide zijden.

In de derde periode bleef het spel heen en weer gaan, waarbij het afwachten was wanneer de beslissende goal zou vallen. Uiteindelijk slaagden de Red Eagles erin om de stand weer gelijk te trekken naar 2-2. Ook in deze periode bleef het bij deze stand, waardoor een overtime noodzakelijk was.

Tijdens de overtime kregen de Dragons een straf, maar ze slaagden erin deze te overleven. Het leek erop dat de beslissing zou vallen door penalty's, maar slechts 16 seconden voor het einde van de overtime wisten de Dragons toch nog de winnende goal te scoren, waarmee ze het kampioenschap binnenhaalden.

Namens ons team feliciteren we de IJCU Utrecht Dragons van harte met het behalen van het kampioenschap!