21 maart 200400:00

Finaleserie naar kookpunt

Aanstaande maandagavond, Jaap Edenhal. Een allesbeslissende wedstrijd om de landstitel. Tilburg Trappers won zaterdagavond in eigen huis met 7-2 van Amsterdam. Jeff Trembecky en Leo van den Thillart scoorden ieder twee keer.

Daarmee bereikt de Nederlandse competitie een onverwacht hoogtepunt. De meeste Trappers-fans gaven na de winst op Heerenveen in de halve finale aan dat dit wat hun betreft Âde finale was. Toen Amsterdam ook nog op 2-0 kwam in de serie, geloofde nauwelijks nog iemand in een stunt. Bulldogs is echter zeker geen onverslaanbare ploeg. Trappers boekte vrijdagavond een spectaculaire zege in overtime in Amsterdam en vervolgde dit 24 uur later met een overtuigende 7-2 zege.Amsterdam toonde zich in Tilburg vooral defensief erg kwetsbaar. De verdediging wankelde en doelman Casper Swart toonde zich weinig solide onder de druk van de Trappers, die de wedstrijd al in de eerste periode beslisten. Na twee minuten was het al raak. Nicky Rohde scoorde op aangeven van Casey Vanschagen en Joep Andries. Een dikke minuut later was de relatief frisse Vanschagen, die vrijdag geschorst was, zelf succesvol. Toen Leo van den Thillart er na acht minuten 3-0 van maakte, was duidelijk dat de wedstrijd een ontknoping in Amsterdam ging beleven.Jeff Trembecky strooide nog wat zout in de Amsterdamse wonden door in een powerplay van vijf tegen drie raak te schiten. Vroeg in de tweede periode stond het stadion definitief op de kop toen Leo van den Thillart zijn tweede treffer binnenschoot en er definitief een gespeelde wedstrijd van maakte. Doug Stienstra deed nog iets terug namens Amsterdam, terwijl in de derde periode Stanislav Nazarov, Jeff Trembecky en Marcel Kars nog tot scoren kwamen. Tilburg heeft nauwelijks tijd om van deze prachtige zege te genieten, terwijl het Amsterdam aan al te veel tijd ontbreekt om zich van deze nederlaag te herstellen. Aankomende maandag valt de ultieme beslissing over het landskampioenschap. Een prachtige apotheose, van een rommelig seizoen in de Nederlandse Superliga.