Melissant Nijmegen Devils

22 juli 202019:25

Door Remco

Finse verdediger tekent in Nijmegen

Nijmegen Devils heeft zich versterkt met de ervaren Finse verdediger Liro Vehmanen. De 31-jarige Vehmanen komt over van ValpEagle dat uitkomt op het tweede niveau in Italië.

Liro Vehmanen brengt de nodige ervaring mee naar het Triavium. De 1.91 cm lange verdediger genoot zijn jeugdopleiding in zijn geboorteplaats Ässät. Vehmanen speelde daarna vier seizoenen voor SaPKo en TUTO Hockey in de Finse Mestis, het tweede niveau in Finland.

Na Finland begon Vehmanen aan een fraaie reeks van competities in Europa. Eerst spendeerde hij twee seizoen bij het Franse Anglet (tweede niveau), daarna volgde Tölzer Löwen (Oberliga), het Hongaarse Fehérvári Titánok (MOL-liga), het Poolse Unia Oswiecim en het Italiaanse ValpEagle (tweede niveau).

In Hongarije speelde Vehmanen samen met Ferenc Kocsis van Zoetermeer Panters. Met Tölzer Löwen verloor hij in 2017 de finale van de play-offs in de Oberliga van Tilburg Trappers.

Met de nieuwe aanwinst is de selectie van Nijmegen zo goed als rond. Nieuwkomers zijn Kevin Riedijk en Jim Gudden (Zoetermeer), Mordy Munichman, Marco Postma (Geleen), Alexander Makarin, Tobie Collard, Eef Gerritsen (allen vanuit Verenigde Staten), Mike Verschuren (Eindhoven), Renzo van Brink (Tilburg) en Jesse Gabrielle (Den Haag/Canada).