Flashback Monych goal

21 maart 201908:30

Door Remco

Flashback: drie keer een finale met Trappers

In de rubriek Flashback blikt IJshockeynederland terug naar het verleden. Zowel vijf, tien als vijftien jaar geleden is Tilburg Trappers bezig aan de finale om het kampioenschap van Nederland. Den Haag en Amsterdam waren de tegenstanders. Vijf jaar geleden kreeg Kevin Bruijsten de Frans Henrichs-bokaal voor de meest waardevolle Nederlandse speler en vijftien jaar geleden waren de Oranjevrouwen bezig aan hun WK in het Itali√ę.

Vijf jaar geleden

De finaleserie om het kampioenschap is begonnen. Tilburg Trappers scoorde drie goals in vier minuten in de slotfase van de wedstrijd tegen Den Haag om op voorsprong te komen in de serie. De winnende goal in het duel wordt gescoord door Josh Prudden die een schot van Aaron Lee van richting verandert, eindstand is 5-3. Trappers komt op op 2-0 door in De Uithof met 2-3 te winnen dankzij een late goal van Diederick Hagemeijer. Den Haag slaat echter terug door met 3-5 te winnen in Tilburg. Het winnende doelpunt wordt gescoord door Raphael Joly. Ook Jurryd Smid, Alan van Bentem en Marco Postma scoren voor Den Haag.

Foto: Josh Prudden in dienst van Trappers (foto gemaakt door Fintan Planting)

Flashback Josh Prudden

Kevin Bruijsten van Heerenveen wint de Frans Henrichs Bokaal voor de meest waardevolle Nederlandse speler van het seizoen. Zijn teamgenoot Martijn Oosterwijk won de prijs voor de beste doelman. Will Colbert van Tilburg was de beste verdediger en de Wim Kuit Trofee voor de beste official gaat naar Joep Leermakers. Raphael Joly wint de Jack de Heer en de Bennie Tijnagel voor grootste talent van de competiie is voor Danny Stempher.

Fotogalerij: de prijswinnaars in het shirt van hun werkgever van dat seizoen (foto's www.ijshockeyfoto.nl en Fintan Planting)

Tien jaar geleden

Tilburg Trappers en Den Haag maken er een spannende finale van. De derde landstitel op rij voor Tilburg gloort als Lance Monych in overtime de winnende treffer scoort in het derde duel in de serie, waardoor Tilburg op 2-1 komt. Voor 2600 toeschouwers werkt Den Haag echter in de volgende wedstrijd een 0-2 achterstand weg om met 4-2 te winnen. Namens de ploeg van Brian de Bruyn scoorden Duncan Dalmao, Marcel Bruinsma en twee keer Jan Bohac.

Foto: Monych scoort in de finale tegen Den Haag (foto gemaakt door Fintan Planting)

Flashback Monych goal

Stanislav Nazarov vertelt dat hij hoopt binnen een jaar over een Nederlands paspoort te beschikken, waarna hij direct voor Oranje kan uitkomen. ‚ÄėIk blijf Russich, maar vol me in zeer grote mate Nederlander.‚Äô Hij legt ook uit waarom hij geen play-offbaard laat staan. ‚ÄėIk werk als psycholoog en dan is een baard niet representatief voor mijn cli√ęnten. Ik kan alleen - zoals normaal - een sikje laten staan.'

Flashback Stan Nazarov

John Gordon is verkozen tot RBK Hockey/IJshockey.com Player of the Month voor februari. Eervolle vermeldingen zijn er voor Paul Vincent van Heerenveen, Phil Aucoin van Nijmegen en Matt Smith van Tilburg. Gordon speelt bij Den Haag en maakt in Nederland vooral indruk met zijn harde schot.

Flashback John Gordon POTM

Vijftien jaar geleden

Tilburg Trappers komt in de finale om het kampioenschap van Nederland tegen Amsterdam op een 2-0 achterstand tegen Amsterdam, maar komt terug tot 2-2, waardoor de serie naar het kookpunt gaat. Jeff Trembecky en Leo van den Thillart scoorden ieder twee keer voor Trappers in de 7-2 zege die de beslissende vijfde wedstrijd noodzakelijk maakt.

Het Nederlands Vrouwenteam speelt het wereldkampioenschap in Itali√ę en wint met 0-1 van het Verenigd Koninkrijk. Namens het team van bondscoach Richard de Wilde scoort Marjorie Ernst op assistentie van Nancy van der Linden. Helena Kysela pakte de shutout. Oranje was het toernooi begonnen met nederlagen tegen Slowakije en Denemarken. De tweede overwinning volgt al snel met een 5-1 overwinning op Australi√ę. Ernst, speler van Dordrecht Lions, scoort twee keer. Andere goals zijn er voor Nancy van der Linden, Silvie Baggen en Marion Pepels.