Flashback Meierdres

14 maart 201919:45

Door Joep Meijsen

Flashback: Jonge Meierdres helpt Trappers finale in

De play-offs zijn ook in het verleden inmiddels in volle gang. Den Haag komt vijf jaar geleden uit een 3-0 achterstand tegen Heerenveen terug, een jonge Ian Meierdres vervangt bij Trappers de geblesseerde Billy Thompson en bezorgt Tilburg de finaleplaats en vijftien jaar geleden eindigt de serie tussen Heerenveen en Tilburg pas na middernacht.

5 jaar geleden

Den Haag maakt een comeback in de serie tegen Heerenveen om zich zo te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap. De zevende en beslissende wedstrijd wordt in eigen huis met 7-2 gewonnen. Daarmee werkt Den Haag een 3-0 achterstand in de serie weg. Vooral de aanvalslijn met Raphael Joly, Gregg Collins en Les Reaney was belangrijk voor Den Haag. Ondanks het verlies verlengt Unis zijn contract als hoofdsponsor bij Heerenveen.

Tilburg is de andere finalist. Trappers wint de serie tegen Herentals met 4-1 door het vijfde duel met een overtuigende 7-0 te winnen. De shutout was voor Nick Broadwater. Voor Tilburg scoorden Peter van Biezen (2), Alexei Loginov, Aaron Lee, Bob Teunissen, Ritchie van Hulten en Maarten Brekelmans.

Het Nederlandse Vrouwenteam sluit een crowdfunding om het WK in Letland te kunnen spelen succesvol af. De ploeg haalt ruim voor de deadline de gevraagde tienduizend euro binnen. De Nederlandse vrouwenploeg verloor alle ondersteuning van NOCNSF na verandering van de prioriteiten bij de sportkoepel.

Nl vrouwen milders wk2014

10 jaar geleden

De finale om het Nederlandse kampioenschap gaat tussen Den Haag en Tilburg. Den Haag schakelde in de halve finales in de best-of-five Eindhoven uit, terwijl Tilburg het beslissende vijfde duel tegen Nijmegen met 5-1. Lance Monych had twee goals en een assists. Bij Trappers stond de piepjonge Ian Meierdres in het doel als vervanger van de geblesseerde Billy Thompson. ‚ÄėIk had er alle vertrouwen in dat Ian de klus zou klaren. Hij is veel volwassener dan anderen van zijn leeftijd. De enige twijfel was zijn gebrek aan speelritme, omdat Billy Thompson de nummer √©√©n is bij ons. Maar Ian heeft het heel goed gedaan', zei coach Larry Suarez van Tilburg na afloop van de wedstrijd. TJ Sakaluk scoorde het enige Nijmeegse doelpunt.

Heerenveen heeft het contract met aanvaller Paul Vincent verlengd en assistent-coach en heeft assistant-coach Lester Arts promoveert van de rol van assistant-coach van Chris Eimers naar de nieuwe taak van technisch coordinator. Amsterdam verlengt met Andrew Winnik en Kent Merriam.

Onder de naam Stichting IJshockeybelangen Eredivisie wordt een nieuwe stichting opgericht om het mediabeleid een verdere impuls te geven en een meer collectieve aanpak van de eredivisie n ate striven. Voorzitter is Frans van Dommelen van Tilburg, secretaries Hennie Jaspers van Amsterdam en Danny Micola van Heerenveen fungeert als penningmeester. Bondsvoorzitter Joop Vullers is als bestuurslid betrokken bij de nieuwe stichting. De nieuwe stichting gaat onder meer de televisie-uitzendingen bij SBS6 financieren.

15 jaar geleden

Amsterdam wint twee keer in twee dagen van Geleen om zich te plaatsen voor de finale om het landskampioenschap. In Geleen won Bulldogs met 3-9. Jason Smith scoorde drie keer, terwijl ook Chris Eimers, Josh Oort, Andrew Willamson, Simon de Wit, David Hoogsteen en Nick de Jong tot scoren kwamen. Ryan van Diemen en Bob Teunissen scoorden namens Geleen. Een dag later wordt het zelfs 11-1 voor Amsterdam.

De andere serie, tussen Heerenveen en Tilburg, is aanzienlijk spannender. Die serie gaat naar een beslissende vijfde wedstrijd in Heerenveen. Pas na middernacht valt de beslissing als Marcel den Hartog het penaltyshot van Don Nichols stopt nadat in zestig minuten reguliere speeltijd en twintig minuten overtime geen beslissing valt. Flyers is dichtbij de finale, maar met de goalie al van het ijs zorgt Sjon Wynia voor de 3-3 na een rebound op een schot van Leo van den Thillart. In de penaltyserie scoren Sjon Wynia en Jeff Trembecky namens Tilburg, alvorens Marcel den Hartog zich tot held van de avond kroont.

Grefrath heeft interesse om toe te treden tot de Nederlandse Superliga. Flyers-voorzitter Gerd Lindemann voert gesprekken met de club die na jaren in de Tweede Bundesliga is afgegleden en een doorstart wil maken in Nederland. De gesprekken lopen uiteindelijk op niets uit, zoals dit seizoen met gesprekken over toetreding van Duitse clubs tot de Beneliga.