Flyers vs Bulldogs Jasper Nordemann

18 maart 201900:06

Door Joep Meijsen

Flyers bereikt vierde finale op rij

De Beneliga is bezig aan zijn vierde seizoen en voor de vierde keer heeft Unis Flyers Heerenveen zich geplaatst voor de finale. Flyers won in Luik met 3-5 voor een nieuwe kans op het Beneliga-kampioenschap.

Van de drie finaleseries tot nu toe won Heerenveen er een, twee jaar geleden tegen Den Haag. De ploeg van hoofdcoach Mike Nason zal nog tot dinsdagavond moeten wachten op de naam van de tegenstander in de finale. Dan spelen Herentals en Geleen het derde duel in hun serie voor de tweede plek in de eindstrijd.

In het gezellig gevulde stadion van Luik ontspon zich een duel waarin Bulldogs manhaftig probeerde een vuist te maken en er ook inderdaad een spannende pot van maakte. Flyers sloeg echter op belangrijke momenten toe en kwam in de slotfase niet echt meer in de problemen. Daarmee komt een einde aan het seizoen van Luik en mag Flyers op voor het kampioenschap.

Heerenveen kwam na ruim zes minuten spelen op voorsprong. Tijdens een powerplay deed Marco Postma net alsof hij wilde uithalen, maar passte in plaats daarvan op Ronald Wurm die met goalie en defensie op het verkeerde been eenvoudig kon scoren. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Twee minuten later was het Thomas Chayne Matheson die het beste oplette bij een rebound en die prima binnenschoot.

De eerste periode eindigde daarmee in evenwicht en ook in de tweede periode ging het lange tijd gelijk op. Met twee man meer op het ijs viel de puck voor de stick van Tony Demelinne die hoog raakschoot. Vijf minuten later was het weer gelijk. In vier tegen vier is het Bryan Henry die een losvallende puck binnenschoot, 2-2.

Gaandeweg het duel werd Flyers sterker en dat werd aan weerzijden van de tweede pauze beloond. Eerst was het Jasper Nordemann die met een wraparound zijn ploeg weer op voorsprong bracht en na de pauze zorgde Aldo van Aalderen er met een schot voor dat de marge voor het eerst op twee goals kwam.

Dat zou ook de marge aan het eind van het duel zijn. Matheson pikte weliswaar een rebound op voor zijn tweede van de avond, maar het antwoord van Flyers kwam snel en was beslissend. Nordemann scoorde zijn tweede van de avond met een hard schot in de bovenhoek.

Archieffoto: Pieter-Jord Hovenga