Trappers vs Flyers 211214

25 januari 201523:09

Flyers dichtbij thuisvoordeel

Heerenveen deed zondag in Tilburg goede zaken in de strijd om thuisvoordeel in de play-offs met een 1-4 overwinning. Elders was Geleen met 3-5 te sterk voor Herentals en vergroot daarmee zijn kans op een plek in de post-season.

Flyers domineerde de wedstrijd in Stappegoor door al vroeg het initiatief te pakken. Na bijna vier minuten spelen was het Brent Janssen die de Friezen op voorsprong bracht, vijftien seconden later verdubbelde Josh Prudden de score, terwijl dezelfde voormalige Trappers-import na iets meer dan elf minuten de derde Heerenveense goal scoorde.

Daarmee ontstond een marge die Trappers niet meer wist te overbruggen voor 1800 toeschouwers. De regerende lands- en bekerkampioen deed via een goal van Mickey Bastings weliswaar nog iets terug in de eerste periode, maar verder kon de club aanvallend geen potten breken. Het enige andere doelpunt in de wedstrijd viel negen minuten voor het eindsignaal en werd gescoord door Marco Postma.

Flyers heeft nu een voorsprong van zes punten op Tilburg op de algemene ranglijst, met nog een thuiswedstrijd tegen Eindhoven in de hand. Als Flyers geen punten gaat verspelen tegen de lager geplaatste teams in de Eredivisie is het thuisvoordeel eventueel tot in de finale inmiddels bijna gegarandeerd.

Ook Herentals staat er nog altijd goed voor op de ranglijst, maar na de nederlaag na penaltyshots zaterdag in Eindhoven werden ook tegen directe rivaal Geleen punten verspeeld. De Limburgers wonnen met 3-5 in Herentals. Eaters nadert nu de derde plaats op de ranglijst tot op vier punten, terwijl Herentals nog de volledige serie wedstrijden tegen Tilburg en Heerenveen in de derde periode voor de boeg heeft en daarmee dus het zwaardere programma.

Drie goals van Geleen in de slotperiode bezorgden Eaters de winst zondagavond, nadat Hyc na veertig minuten nog een 3-2 voorsprong koesterde dankzij twee goals van Trevor Hunt en een treffer van Jenne van de Velde. Geleen zette daar succes van de jarige Akim Ramoul en Lars van Sloun tegenover, die laatste treffer vijf seconden voor het tweede rustsignaal in de wedstrijd.

De derde periode was daarna voor Eaters na straffen tegen Jordan Paulus en Trevor Hunt. In de vijf op drie zorgde Pippo Limnell Finocchiaro voor de gelijkmaker en in de overgebleven resterende gewone powerplay zette Mario Mjelleli zijn team voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Pippo Limnell gooide de wedstrijd vijf minuten voor tijd in het slot.