Flyers vs Trappers 180315 A

19 maart 201508:06

Door Joep Meijsen

Flyers dwingt zesde duel af

Heerenveen dwong woensdagavond in eigen huis een zesde duel af in de finaleserie. Een afstandschot van Giovanni Vogelaar in de derde periode vormde het verschil tussen de twee teams, 2-1.

Het schot werd afgevuurd met nog iets meer dan negen minuten op de klok. De pass kwam van achter het doel en was strak op de stick van Vogelaar. Die wachtte heel even en schoot de puck toen hoog richting het doel. Toen de armen omhoog gingen, wist hij dat hij raak geschoten had.

Dat kwam toch een beetje als een verrassing. Flyers was weliswaar de dominante ploeg op het ijs van Thialf, na de tweede periode was het ijs aan de kant van Martijn Oosterwijk nog bijna vers, maar Ian Meierdres toonde zich een enorme sta-in-de-weg. De doelman van Oranje verkeert in absolute bloedvorm tijdens deze finaleserie.

Dat de wedstrijd uiteindelijk beslist werd met een enkel schot in de slotperiode was verrassend na een nogal spectaculaire openingsfase. Al na 24 seconden had Marcel Kars de puck na een goede pass in de bovenhoek geprikt. Iets meer dan een minuut later schaatste Diederick Hagemeijer weg uit de rug van zijn tegenstander en gaf Martijn Oosterwijk het nakijken.

Daar bleef het echter dus lange tijd bij. Vooral Flyers mocht zich dat aanrekenen. De ploeg van Chris Eimers kreeg veel powerplays mee, maar wist daar eigenlijk geen rendement uit te halen. Trappers was offensief niet zo sterk als in eerdere wedstrijden in de serie, maar als de ploeg in de buurt van het Heerenveense doel kwam, was het soms knap gevaarlijk.

Bijna 1900 toeschouwers zagen de wedstrijd, die vooral verschrikkelijk spannend was. Trappers vulde het hele vak achter het doel aan de verre kant in Thialf met meegereisde supporters die hoopten op een kampioensfeestje. Die plannen moeten in ieder geval 48 uur de koelkast in. Vrijdagavond gaat de serie verder in Stappegoor en heeft Tilburg zijn tweede 'championship point'. Mocht Flyers daar de stand gelijk trekken, dan volgt zondag in Friesland de allesbeslissende zevende wedstrijd.

Flyers vs Trappers 180315 B