Flyers demelinne close away 1314

1 december 201322:17

Flyers en Hijs bekeren ronde verder

Heerenveen Flyers en Hijs Den Haag hebben zonder veel moeite de halve finales bereikt. Heerenveen won met 1-11 van het jeugdige team van de Nederlandse IJshockeyacademie. Den Haag won met 3-5 in Geleen.

Na de 11-0 overwinning in Thialf in de eerste wedstrijd, was er weinig spanning voorzien voor de tweede match in Eindhoven. Slechts 84 toeschouwers zagen Heerenveen in de eerste periode al afstand nemen. Via Tony Demelinne, Brock Matheson en Brent Janssen ging Flyers na twintig minuten met 0-3 de kleedkamers in.

Tony Demelinne werd uiteindelijk de topscorer aan Friese zijde. De international van Oranje kwam tot vier goals en twee assists. Twee minuten voor tijd redde Willem Gloudemans de eer voor Eindhoven. Hij scoorde de eretreffer op aangeven van Jonne de Bonth en Danny Stempher.

Heerenveen mag het in de halve finale gaan opnemen tegen de winnaar uit de serie tussen Herentals en Dordrecht.

De andere halve finale zal gaan tussen Tilburg en Den Haag. De ploeg uit de Hofstad rekende in twee wedstrijden af met Eaters Geleen. Den Haag kwam in Glanerbrook al rap op 0-1. Raphael Joly verzorgde de openingstreffer in de vierde minuut. Julian Berteling verdubbelde de voorsprong even later. In de tweede periode liep Den Haag uit naar 0-4 via twee goals van Alan van Bentem. Geleen kon pas in de laatste periode wat terugdoen. De Limburgers wonnen die periode uiteindelijk met 3-1 na goals van Dave van Mol, Mikko Palotie en Bryan Kolodziejczyk.

De ploeg van Dave Hyrsky mag het nu in de halve finale opnemen tegen Tilburg Trappers.