Den Haag Heerenveen bekerfinale 2022 doelscene
— © Marco Spelten/Actiefotografie.nl

5 maart 202208:28

Door Joep Meijsen

Flyers en Hijs op herhaling in strijd om kampioenschap

Voor de tweede zondag op rij staan morgen UltimAir Hijs Hokij Den Haag en Unis Flyers Heerenveen tegenover elkaar in de eindstrijd om een hoofdprijs. In de halve finales om het kampioenschap van Nederland rekenden de ploegen vrijdagavond af met respectievelijk Snackpoint Eaters Geleen en Zoetermeer Panters.

Zo'n 1900 toeschouwers kwamen naar De Uithof voor de halve finale tussen Den Haag en Geleen. De Haagse ploeg kwam via Jurryt Smid al vroeg op voorsprong en verdubbelde de leiding later in de periode via een powerplaygoal van Alan van Bentem. In het vervolg van het duel wist Ronald Wurm twee keer te scoren en troffen ook nog Justin Evers en Jay de Ruiter doel. Brett Magnus en Juli√ęn van Nes deelden een shutout, 6-0.

In Heerenveen was het lange tijd spannender. Ook hier een vroeg doelpunt voor de uiteindelijke winnaar, Lennart Vosmer scoorde deze treffer, maar halverwege het duel was het Dean Versteeg die op de powerplay Panters langszij bracht. In het restant van de tweede periode zorgden een powerplaygoal van Eef Gerritsen en een goal van Pippo Limnell ervoor dat Flyers de controle over de wedstrijd kreeg. Roope Nikkila deponeerde de puck in de slotminuut in het lege net om de eindstand op 4-1 te bepalen.

De finale wordt zondagmiddag om 15.00 uur gespeeld op de Vechtsebanen in Utrecht. De kaartverkoop loopt via Ticketpoint.