Trappers vs Kemphanen 300114

30 januari 201523:36

Door Joep Meijsen

Flyers en Trappers morsen niet

Tilburg scoorde vrijdagavond drie keer in de slotperiode om uieindelijk toch nog met 6-3 te winnen van Kemphanen. Heerenveen had het ook niet makkelijk in Herentals, maar klopte de thuisclub uiteindelijk met 3-5.

Zowel Herentals als Eindhoven hadden wel punten kunnen gebruiken in de derde periode en de strijd om de derde en vierde plaats. De top twee maakte uiteindelijk echter geen fouten. Herentals staat er echter nog altijd het beste voor om als derde te eindigen in de eindstand van de competitie, terwijl Geleen en Eindhoven zaterdag een belangrijke wedstrijd spelen om de vraag wie het hoogst eindigt in de derde periode.

Kemphanen stond na twintig minuten met 1-3 voor, na de tweede periode was het 3-3 en Tilburg maakte de voor hen moeizame wedstrijd in de slotperiode af met drie treffers. Brad Snetzinger had twee goals en twee assists, terwijl Iv van den Heuvel tot twee goals en een assist kwam. Bob Teunissen en Steve Mason vonden het net achter Mike Beeren in de slotperiode.

Julian van Lijden en twee keer Danny Stempher verzorgden de productie namens Kemphanen, waarbij het opmerkelijk is dat Stempher twee keer scoorde tijdens dezelfde powerplay van Trappers. De Tilburgers gaan zondag op bezoek in Herentals, waar ze de vorige ontmoeting verloren.

Ook het duel tussen Herentals en Heerenveen werd in de slotperiode beslist. Levi Houkes en Nick Prockow hadden doelpunten uitgewisseld in de eerste periode, waarna Josh Prudden de Friezen in de tweede doorgang op voorsprong bracht. In de slotperiode kwam Herentals twee keer terug tot op een goal, maar moest uiteindelijk buigen na een treffer in het lege net van Mitch Bruijsten.

Eerst zorgde Prudden met zijn tweede van de avond voor de 1-3, waarna Trevor Hunt de marge weer verkleinde. Marcel Kars zorgde voor de 2-4, alvorens Jordan Paulus tot scoren kwam. Met nog anderhalve minuut te spelen wist Hyc geen gelijkmaker af te dwingen en besliste Bruijsten dus de wedstrijd. Flyers gaat zondag op bezoek in Geleen, terwijl Herentals Tilburg ontvangt.