Trappers vanbiezen juich 1011

11 september 201413:20

Door Joep Meijsen

Flyers en Trappers stellen ultimatum

Heerenveen Flyers en Tilburg Trappers geven de andere clubs uit de Eredivisie tot vrijdagmiddag 12.00 uur om onvoorwaardelijk toe te zeggen te zullen deelnemen aan de competitie.

Daarmee wordt de crisis in de Eredivisie verder op scherp gezet. Zo stelde Eindhoven Kemphanen eerder deze week nog meer tijd nodig te hebben om sponsoren over te halen de club te steunen en zo in een competitie van vijf clubs te kunnen starten. Eaters gaf zelf al een eigen soort ultimatum, zodra de club geld moet gaan uitgeven wordt de handdoek definitief in de ring gegooid omdat anders de belofte dat alle sponsoren hun geld terugkrijgen bij het niet starten niet waar kan worden gemaakt.

Op de site van Trappers wordt het ultimatum nader toegelicht. 'De gezamenlijke besturen voelen zich daartoe genoodzaakt omdat er een einde dient te komen aan deze onzekere situatie die het Nederlandse ijshockey in het algemeen en de eredivisie in het bijzonder veel schade toebrengt. Tilburg en Heerenveen willen met minimaal 4 teams starten aan de bekercompetitie.' Daarbij gaan de besturen nog altijd uit van een positieve ontwikkeling.

Geleen heeft intussen de voor dit weekeinde op het programma staande oefenwedstrijd tegen Luik afgezegd. Bij Flyers trainen de spelers vooralsnog op vrijwillige basis en is de komst van de imports voorlopig uitgesteld. De oefenwedstrijd tussen Eindhoven Kemphanen en Turnhout White Caps staat voorlopig nog wel op het programma. Tilburg reist vrijdagavond ook gewoon af naar Neuwied voor de tweede oefenwedstrijd van de voorbereidingscampagne.