Flyers vs Eaters 2015 Kars en Bakx

6 februari 201523:33

Door Joep Meijsen

Flyers en Trappers winnen ruim

Heerenveen en Tilburg maakten geen fouten op vrijdagavond en wonnen hun thuiswedstrijden ruim. Flyers haalde de dubbele cijfers tegen Eaters, terwijl Trappers met 7-1 won van Herentals.

Sjoerd Idzenga pikte een shutout op in Thialf voor de tweede van drie thuiswedstrijden op rij voor Heerenveen. Voor negenhonderd toeschouwers schoten Levi Houkes en Marco Postma ieder twee keer raak namens de Friese formatie, die de wedstrijd besliste met vijf goals in de tweede periode.

De andere goals van Heerenveen kwamen van Tony Demelinne, Ronald Wurm, Brent Jansen, Travis Bobbee en tenslotte Mitch Bruijsten. Zaterdag komt Herentals op bezoek in Friesland, terwijl Geleen zondag in eigen huis Eindhoven ontvangt in een wedstrijd die van groot belang is voor de play-offs.

Ook Tilburg nam vrijdagavond het initiatief in de eerste periode, goal van Nick de Ruijter, om de wedstrijd vervolgens in de tweede doorgang te beslissen door uit te lopen naar 4-0. Ook in het slotstuk kwam Trappers nog drie keer tot scoren en was het Jenne van der Velde die de eer van Hyc redde.

Mickey Bastings en Steve Mason scoorden ieder twee keer, terwijl ook Diederick Hagemeijer en Reno de Hondt treffers voor hun rekening namen. Tilburg gaat zaterdag op bezoek in Eindhoven.

Trappers vs Herentals Hagemeijer duel