39973212631 1ff02361b6 k

9 maart 201900:38

Flyers haalt dubbele cijfers tegen Zoetermeer

Ronald Wurm scoorde drie keer in de eerste elf minuten van het play-offduel tussen Heerenveen en Zoetermeer om een monsterzege voor de Friezen in te leiden. De teller stopte uiteindelijk bij 10-0, waarbij Sjoerd Idzenga de shutout pakte.

Heel spannend was het duel tussen Flyers en Panters op vrijdagavond niet. Zoetermeer kreeg, zeker in de openingsperiode, best de nodige kansen. Maar de treffers vielen allemaal aan de andere kant. Na de eerste periode stond het al 4-0 voor de thuisclub en daarmee was de spanning al grotendeels uit het duel. Hoe groot de overwinning daarna uitviel, doet eigenlijk niet ter zake. Het is gewoon 1-0 in de best-of-three.

Wurm schoot na ruim vijf minuten spelen voor het eerst raak, vanuit de draai wist hij de startende goalie Kevin Riedijk te passeren. Een minuut later was de in Den Haag geboren forward opnieuw succesvol. Deze keer schoot hij vanuit de slot raak in de bovenhoek en weer vijf minuten later completeerde hij zijn hattrick. De 31-jarige aanvaller noteerde in het restant van het duel nog twee assist. Marco Postma had assists op alledrie de treffers van Wurm en tekende in totaal voor vijf 'helpers'.

Tony Demelinne zorgde twee minuten voor het eerste rustsignaal voor de vierde Friese treffer en halverwege het duel was de score al opgelopen tot 7-0. Achter elkaar waren Adam Bezak, Marco Postma en Jasper Nordemann succesvol. Ook in de slotperiode werd nog drie keer gescoord. Kevin Nijland, Brent Janssen en nogmaals Jasper Nordemann zorgden voor de goals.

Deze serie gaat zaterdagavond verder in het Silverdome in Zoetermeer.

Archieffoto: Robert Bos